Hvorfor en plante har brug Nitrater

August 24

Hvorfor en plante har brug Nitrater


For at trives, planter har brug for kulstof, ilt og brint. De skal også specifikke mineraler opnået fra jord, som sammen med kulstof, ilt og brint, betegnes som væsentlige plante elementer eller næringsstoffer. Planter varierer fra hinanden, hvor næringsstoffer de har brug for og i hvilke mængder. Nitrogen, optages af planter som nitrater, sammen med fosfor og kalium, kaldes vigtigste næringsstoffer, eller makronæringsstoffer, fordi de fleste planter har brug for dem mere rigeligt end andre næringsstoffer.

Nitrater

Planter kræver nitrater til at vokse, udvikle og producere frø, ifølge University of Missouri Extension. Planter har brug for betydelige mængder af protein til at fuldføre deres kemiske processer, og protein kræver kvælstof. Planter normalt optage kvælstof fra jorden som nitrat, et nitrogen-oxygen kombination, fordi nitrat er den form for kvælstof planter har evnen til at bruge. Sandsynligvis mere end 90 procent af kvælstof optages af planter er som nitrater, hedder University of Missouri Extension. Planter omdanner nitrat til aminosyrer, som er til gengæld formet til proteinmolekyler.

Nitrat Mangel

Udover dets anvendelse i opbygningen af ​​protein, en plantes DNA-molekyler indbefatter nitrogen, så nitrogen er nødvendig for celledeling og reproduktion. Klorofyl, pigmentet, som modtager lys energi til at starte fotosyntese og gør planter fremtræder grønt, indeholder også nitrogen. Når dens nitrat niveauet er højt, en plante gemmer ubrugt nitrat i sine ældre væv. Hvis der opstår en mangel på nitrater, anlægget flytter ekstra nitrat til yngre, udvikle væv. En plante, der mangler nok nitrater vil vise hæmmet vækst og gullig plantevæv, især blandt de ældste blade.

Nitrat Ophobning

Planter bruger typisk nitrat, så snart de absorberer den fra jorden, så mængden, der findes i deres væv er sædvanligvis lav. Lejlighedsvis, planter indeholder sådanne høje nitratindhold, som græssende dyr kan forgiftet. Nitrat toksicitet reducerer mængden af ​​oxygen i kroppen. Ifølge Colorado State University Extension, planter akkumulerer overskydende mængder af nitrat, når de er under stress fra ekstreme vejrforhold, som tørke, frost eller hagl; fra for meget skygge eller svagt lys; fra herbicider eller sygdom. Ranchers skal være opmærksom på mængden af ​​nitrat i deres foder.

Nitrat og vand

Selvom kvælstof findes i mange former i jord, kan den nitrater beskadige vandkvalitet, som er en gård management problem. Når nitrat er ikke tilgængelig i tilstrækkelige mængder i jord, landmænd give yderligere beløb med gødning eller gylle, som kan vise sig at være mere end planter vil bruge. Fordi nitrat bevæger sig let med vand, kan kraftig regn bære det nedad i jorden, under planten rodzonen, potentielt forurenende grundvand. Når nitrat kommer ind i grundvandet, kan spædbørn under 1 år gamle og unge eller drægtige dyr blive forgiftet af høje nitratindhold. Alternative vandkilder skal derefter findes.


relaterede artikler