Sådan genkender Dandelion type Blomster

March 19

Sådan genkender Dandelion type Blomster


Mælkebøtter er stauder, der findes i tempererede klimaer på verdensplan. Du kan have brugt din ånde som et kid at rasle deres fluffy frø hoveder og sprede frøene gennem luften. Du har måske nydt at se et felt af deres muntre gule blomster på en land drev. Uanset om du ønsker at identificere mælkebøtter til brug i madlavning eller til at fjerne dem fra din græsplæne og haven, mælkebøtter udviser egenskaber, der er nemme at genkende.

Instruktioner

1 Se efter mælkebøtte planter i det tidlige forår. En løvetand løber et enkelt basal klynge af flere lange spidse blade, der er sprøde og grøn med meget ujævne kanter.

2 Undersøg stilk, når det vises der bærer en lille gul knop. Skær gennem stilken med neglesaks eller saks. Stokken af ​​en mælkebøtte anlæg er hul og frigiver en hvid saft.

3 Kig på de modne blomster, når de åbner i maj eller juni. En enkelt blomst vises på hver stilk. Blomster er runde og symmetrisk, fyldt med smalle gule kronblade. Modne planter kan producere blomster igen i efteråret.

4 Brug en murske eller skovl til at grave dybt omkring en mælkebøtte plante til at fjerne det med sin rod vedlagt. Den mælkebøtte har en lang pælerod. Hvis nogen af ​​roden forbliver i jorden, kan et nyt anlæg vokse fra det.

5 Fjern blomster for at undgå dannelsen af frø hoveder og spredning af frø. Hver blomst frembringer et frø hoved, der i gennemsnit indeholder 200 frø.


relaterede artikler