Sådan Udbrede Perennial Periwinkle Fra stængelstiklinger

May 2

Sådan Udbrede Perennial Periwinkle Fra stængelstiklinger


Periwinkle er et navn, der anvendes til både Vinca major og Vinca minor udvalg af planter. Vinca minor er almindeligvis kaldes mindre periwinkle, krybende myrte og fælles periwinkle, og Vinca større bliver ofte omtalt som store periwinkle eller store Periwinkle. Begge disse hurtigt voksende flerårige planter fra Apocynaceae familien anvendes som blomstrende bunddække i landskabet. En måde at formere periwinkle er gennem formerings nåletræ stiklinger. Det bedste tidspunkt at indsamle de stiklinger er i slutningen af ​​foråret eller starten af ​​sommeren.

Instruktioner

1 Tag stængelstiklinger fra en sund periwinkle tidligt om morgenen. Skær enden af ​​flere stængler mellem 4 og 6 inches lang. Fjerne eventuelle blade på den nederste del af stiklingerne.

2 Fyld en gryde med en steril pottemuld mix og derefter tilføje vand til at fugte. Lave huller i potteblanding med en blyant i en dybde svarende til halvdelen af ​​længden af ​​periwinkle stiklinger. Space hullerne for at give plads nok til lys at nå hvert skæring.

3 Hæld en lille mængde rode hormon i en lille plasticpose. Én efter én, placere den nederste del af hver stængel skære i posen til at belægge den med hormon og derefter placere skære i potten.

4 Sæt en stor plastikpose over hele puljen og derefter holde periwinkle stiklinger i en varm plet med indirekte sollys. Støvpartikler stiklingerne som kræves for at opretholde et fugtigt miljø i flere uger for at fremme rodudvikling.

5 Løft hver af periwinkle stiklinger omhyggeligt at kontrollere for rødder. Hvis du ikke finder rødder eller ser du små rødder, autorisere opskæring tilbage på plads og sætte posen tilbage over puljen. Vent et par uger til at tjekke igen.

6 Fjern posen en gang stærkere og større rødder form på stiklingerne. Gør dette over to eller tre dage til at akklimatisere de periwinkle stiklinger til et miljø med mindre fugtighed.

7 Omplant hver af stiklingerne i separate små potter fyldt med høj kvalitet pottemuld. Grow de periwinkle stiklinger til en større størrelse, før transplantere dem ind i landskabet.


relaterede artikler