Hvordan karplanter Transport Vand og næringsstoffer til alle dele af planten?

May 23

Hvordan karplanter Transport Vand og næringsstoffer til alle dele af planten?


Karplanter omfatter de fleste af de planter folk ser hver dag. Fra de højeste træer til de mindste blomster, de er komplekse strukturer med rødder for indsamling vand og næringsstoffer og blade for indsamling af energi fra solen. For meget af Jordens historie, planterne var encellede organismer, som mos, uden rødder eller blade og absorberes næringsstoffer direkte gennem deres celler. Udviklingen af ​​en vaskulær system giver mulighed for den utrolige mangfoldighed set i planter i dag.

Udviklingen i det vaskulære system

Indtil 425 millioner år siden, planterne var enkle strukturer som mos og alger. Fordi disse planter absorberet vand gennem deres celler, blev de miljøer, de kunne kolonisere begrænset til dem med vand let tilgængelige. Da disse planter, der flyttes ud af vandet og op på land, de havde til at tilpasse sig miljøer, hvor vandet ikke var konsekvent tilgængelig. Udviklingen af ​​rødder tilladt disse tidlige planter til at finde vand under jorden og trives i relativt tørre miljøer.

De første karplanter ikke har blade som planter i dag, de havde hvad lignede bladløse stilke. Efterhånden som flere og flere planter udviklet sig, konkurrence om sollys medført dannelsen af ​​blade.

Karsystemet

Planter optager næringsstoffer på to måder - gennem rødderne sammen med vand, og gennem bladene som sollys, som derefter photosynthesized i næringsstoffer. De to vigtigste strukturer i en plante vaskulære system er veddet og phloem. Den phloem bærer næringsstoffer fra bladene ned til resten af ​​anlægget. Xylem bærer vand og næringsstoffer op fra rødderne til resten af ​​anlægget.

Xylem

Meget gerne blodkarrene i vores kroppe, Xylem skibe er hule rør perfekt til at tillade strømmen af ​​næringsstoffer. Veddet fartøjer i alle planter styrkes ved lignin, det stof, der også gør op bark. Ved udløb, alt veddet er død. I planter veddet, selv om det ikke er i live og voksende, stadig fungerer. I et træ, når veddet fartøjer dør de ophører med at fungere som kanaler for næringsstoffer og blot tilføje styrke i form af træ. Du kan se gamle veddet fartøjer i ringe af et træ.

phloem

Fotosyntese er den proces, hvorved planter omdanner sollys sukkerarter. Blade indsamle sollys og konvertere det til sukker, som derefter skal leveres til resten af ​​anlægget. I modsætning veddet, er phloem består af levende celler. Disse celler er stablet ende mod ende og kaldes sieve-rør. Sigten-rør holdes sammen af ​​sieve-plader og sammen med ledsagende celler de guide sukkerarter til resten af ​​anlægget.