Kiwi Flower Forskelle

January 29

Kiwi Flower Forskelle


Voksende saftig kiwier er ikke helt så simpelt som at plante en vinstok og venter på høsten. Kiwi vinstokke er unikt mand eller kvinde, og blomsten forskelle afgøre, om dit vinstok kan bære frugt. Beskæring vinstokke kræver forskellige procedurer på forskellige tidspunkter, afhængigt af om du beskæring en mandlig eller kvindelig vin. For at holde vinstokke sund og producerer, forskelligt kønssorteret blomster skal fjernes eller lov til at forblive og sætte frugt.

Forskel

Selv om der er mere end 50 arter af kiwier (Actinidia spp.), Er tre typer mest almindeligt dyrket. Vinstokkene, der bærer det genkendelige brune, fuzzy markedsforhold frugter (Actinidia deliciosa) vokse evigt i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 8 og 9; hårdføre kiwi (stikkelsbær-kiwi) tolererer koldere temperaturer i USDA zone 3 til 8; og den brogede kiwi vin (kamæleonbusk) vokser i USDA zone 4 til 8. Uanset arter og sort, kiwi vinstokke er næsten udelukkende mandlige eller kvindelige. En bemærkelsesværdig undtagelse er "Blake", en sort, der bærer mandlige og kvindelige blomster på samme vin.

hanblomster

Mandlige kiwi vinstokke har flere blomster end gør kvindelige vinstokke, men de er typisk kun halvt så store som de kvindelige blomster. Den eneste funktion af de mandlige blomster er at producere pollen, der befrugter de kvindelige blomstrer, hvilket er, hvad producerer frugt, så en mandlig kiwi plante skal plantes i nærheden af ​​en kvindelig vin. Hanblomster producerer pollen for kun to til tre dage efter, at de åbner, så de kvindelige blomster skal blooming under denne bestøvning vindue for vellykket befrugtning. Fordi de mandlige vinstokke er noget mindre hårdføre end hunnerne, er de undertiden beskadiget af sene forårsfrost, der kan dræbe blomsterne. Hvis dette sker, kan de kvindelige vinstokke ikke bære frugt, fordi der ikke er nogen mandlige pollen produceret til at befrugte dem.

hunblomster

De kvindelige blomster har fremtrædende centrale støvveje, som er de strukturer, der modtager pollen fra de mandlige blomster. Vind bestøvning er ualmindeligt med kiwier, og blomsterne især afhænge honningbier, humlebier og indfødte bier til at overføre pollen. De kvindelige blomster er duftende, men at de ikke producerer den søde nektar karakteristisk for de fleste blomster. Kvindelige blomster kan bestøves syv til ni dage efter de åbner, selv efter kronbladene falder fra blomsterne.

Beskæring

Forskellene i mandlige og kvindelige kiwi blomster diktere, hvordan og hvornår vinstokke behøver beskæring for optimal blomst produktion den følgende sæson. Efter de mandlige blomster færdig blomstrende, de mandlige vinstokke gavn af hård beskæring under den aktive vækstsæson så kun en tredjedel af planterester. Dette tvinger ny vækst for den følgende sæson, der producerer masser af blomster til at bestøve de kvindelige vinstokke. De mandlige vinstokke bør ikke beskæres i hvileperioden. Kvindelige vinstokke gavn af beskæring i vækstsæsonen samt hvileperioden. I perioder med aktiv vækst, tilgroede kvindelige vinstokke gavn af udtynding, så sollyset kan trænge ind i frodige løv og nå frugtsætning træ. I løbet af hvileperioden, skal de skud, der producerede frugt det foregående år fjernes så ny vækst kan blomstre til at producere de næste sæson blomster.


relaterede artikler