Rosy Periwinkle Formering

September 9

Rosy periwinkle, der almindeligvis anvendes som en udplantningsplante, har adskillige navne: Catharanthus roseus, Madagascar periwinkle, Vinca rosea og Vinca multiflora. Vinca rosea tilhører samme familie som Vinca major og Vinca minor, men planterne ikke kræver de samme vækstbetingelser. Giv en site med fuld sol for den bedste ydeevne fra dine planter. Du kan udbrede rosenrødt periwinkle gennem stiklinger eller frø eller ved at lade dine planter til selv so.

Beliggenhed

Rosy periwinkle planter foretrækker varmt vejr og høje temperaturer. Planterne vokser i USDA hårdførhed zoner 9B til 11, hvilket betyder at de er begrænset til at bruge primært langs de ekstreme sydlige kanter af USA, såsom spidsen af ​​Texas, de kystnære områder i Californien og den sydlige halvdel af Florida. Rosy periwinkle vil tolerere delvis skygge og kan drage fordel af en grad af beskyttelse mod barske middagssolen.

Timing

Plant rosenrødt periwinkle ethvert tidspunkt af året, hvis du bor i et passende zone, men for en bedre start, forsinkelse plantning i perioder med høje temperaturer, eller starte planter flere uger før høje temperaturer opstår. Må ikke plante under køligt forårsvejr.

Start Frø

Fyld en frø bakke med jord og knap fugte det, sprede frø på jordens overflade, dække dit frø bakke med en sort plastik papirkurv taske, og varme bakken fra nedenfor for at give en jordtemperatur på 77 grader F, foreslår Colorado State Folkeuniversitetet. Planterne vokse fra frø til blomster over en periode på seks til otte uger.

transplantationer

Space levende planter 12 til 20 inches fra hinanden, og give dem mulighed for at vokse til at udfylde områderne mellem. Planterne har en spredning på 1 til 2 fod og en mounded vane. Transplant på en overskyet dag, og barkflis planterne til at reducere vandsprøjt, der kan hjælpe i spredningen af ​​svampesygdomme.

Vand

Sjældent, om nogensinde, vand rosenrødt Periwinkle. Planterne er tørke tolerant og mange af deres sygdom problemer er relateret til for meget vand. Mens planterne tåle en lang række jordtyper, de kræver en veldrænet jord og korrekt luftstrøm blandt planterne.

Begrænsninger

Takket være krydsning af rosenrød periwinkle med andre arter, en række farver, vaner og blomster størrelser er tilgængelige, i henhold til Louisiana State University Ag Center. Imidlertid blev problemer med sygdom indført sammen med udvidelser i periwinkle muligheder. For eksempel, mens rosy periwinkle planter kan vokse som stauder, er de normalt etårige planter som følge af forekomsten af ​​rodbrand. Den "Tæppe" og "Lille" serien vil ikke overstige 12 inches i højden på grund af problemer med rodsygdomme, ifølge University of Florida IFAS Extension.


relaterede artikler