Sådan pode japanske Magnolias

March 17

Sådan pode japanske Magnolias


De japanske magnolia, også almindeligt kendt som tulipan eller underkop magnolia og videnskabeligt benævnt Magnolia x soulangiana, er en krydsning mellem magnolia deundata og Magnolia liliiflora der er værdsat for sin attraktive bark og store lyserøde til lilla blomster. For at opretholde de ønskede egenskaber for en forælder træ, kan de japanske magnolia skal formeres vegetativt ved hjælp af en podning metode kaldet pisk, pisk-og-tunge eller bænk podning.

Instruktioner

1 Saml podekviste fra den ønskede forælder træ, når træet er hvilende. Skær sektioner af træ fra det foregående års vækst, som har jævnt fordelt, enkeltvis arrangerede knopper. Podekviste og grundstamme skal have omtrent samme diameter som en blyant.

2 Opbevar podekviste, hvis de ikke vil blive podet på samme grundstamme, ved at placere dem i fugtig spagnum eller savsmuld pakket ind i plastfolie eller omslutter dem i en plasticpose. Hold podekviste nedkølet og ud af sollys indtil transplantatet kan udføres.

3 Forbered grundstamme. Lav en 1-tommer til 2-tommer diagonalt snit inden for et par inches af jorden eller på uanset højde vil bedre matche podekviste størrelse. Foretag en anden snit omkring en tredjedel af vejen ned overfladen oprettet med det første indsnit. Det andet snit skal være parallelt med det første indsnit og strækker sig ikke videre end bunden af ​​det første indsnit.

4 Skær podekviste på samme måde som grundstamme, med en lang diagonal snit efterfulgt af en anden kortere snit mellem barken og marven.

5 Sæt podekviste ind i grundstamme, så de to er sikringsanlæg og cambia, eller en del af stammen mellem bark og træ, er på linie.

6 Pak fagforeningen sikkert og stramt for at sikre, at podekviste og grundstamme vil forblive sammen og vil ikke tillade fugt eller luft at komme ind. En række materialer, herunder podning voks, gummi spirende bands og elektriker tape, kan anvendes til at vikle transplantatet.

7 Pleje for den unge magnolia efter podning procedure. Hold fagforeningen skyggefulde og beskyttet mod elementerne indtil cambiums heler sammen. Når knopperne på ætling begynder at udvise vækst, fjerne indpakningen materiale for at forhindre girdling. Fjern eventuelle vækst, grundstammen producerer som det ser ud.


relaterede artikler