Sådan Plant Kartofler Over Ground

November 21

Sådan Plant Kartofler Over Ground


Ligegyldigt hvilken type beholder eller dække du vælger, voksende kartofler over jorden involverer de samme grundlæggende trin. Kartofler tage cirka 90 til 120 dage til endelig høst, men den faktiske tid afhænger af kartoffel sort og vækstbetingelser. Nye kartofler kræver syv til otte uger at nå høsten. Plant kartofler i foråret, så snart jorden bliver varmere.

Instruktioner

1 Find et sted, der modtager fuld sol.

2 Forbered læggekartofler ved at skære dem i 1 1/2-tomme firkanter, der indeholder mindst to øjne. Tillad de afskårne stykker til at hærde i 24 timer.

3 Forbered overfladen af jorden ved at fjerne enhver plantevækst. Grave overfladisk at løsne det øverste jordlag. Tilføj gødning og arbejde det i jorden. The University of New Hampshire Cooperative Extension foreslår at bruge en 10-10-10 gødning, anvendelse af 3 lbs. 100 kvadratfod plads. Placer op til fire cut læggekartofler flere inches fra hinanden og dæk med en tomme af jord.

4 Dæk med en wire bur. De Santa Clara County Master Gartnere foreslår at bruge 4- til 5-fods-høje bure med en 2-fods diameter. Tilføj et 4-tommer lag barkflis eller halm over de plantede kartofler. Vand dem i. Tilsæt halm på hver 6 inches af plantevækst, hvilket kun efterlader en tomme af anlæg eksponeret i toppen. Pak halmen godt. Gentag, indtil buret er fyldt.

5 Forbered jorden, som du ville til bur plantning, men i stedet for at dække kartoflerne med et bur, dæk dem med et lag af sort plast til en alternativ metode. Plasten vil forhindre ukrudt omkring planterne, og kartoflerne vil udvikle langs overfladen af ​​jorden. Punch små drænhuller i plast overflade med en skruetrækker for at forhindre vand i at samle sig og at tillade vand at nå voksende plante.

6 Plant kartofler i halm alene ved at følge de samme trin som bur plantning, blot uden buret. Mound halmen omkring planten, som den udvikler sig, og nyde en meget ren kartoffel. Halm hjælper skygge ud ukrudt og fastholde fugt.

7 Plant kartofler i beholdere, gamle skraldespande, papkasser eller plastikposer anvender lignende metoder. Mound halm eller jord over planterne, som de vokser. Punch huller i bunden for dræning, hvis du bruger en plastik skraldespand eller plastpose.

8 Vand kartofler grundigt gang om ugen. Container-dyrkede planter kan kræve hyppigere vanding.

9 høste dine kartofler, når planterne producere blomster, hvis du ønsker nye kartofler. Høst efter at planterne dør tilbage til større kartofler.


relaterede artikler