Hvilke planter vokser i en regnskov?

April 30

Hvilke planter vokser i en regnskov?


Mere end 60 procent af de plantearter på planeten vokse i regnskove. Disse regnskove er ansvarlige for at levere de fleste af verdens forsyning ilt. Vi er afhængige af regnskov planter til mange af de frugter, fødevarer, krydderier, æteriske olier, fibre og træprodukter, der anvendes i industrien og medicin. Regnskove er placeret i Amerika, Afrika, Indo-Malaysia og australske regioner i verden. Selv om hver region indeholder specifikke planter, er mange dyrkes på tværs af flere regioner, hvor der findes lignende vækstbetingelser.

The Americas

Den gummi træet vokser i andre regnskov, men er hjemmehørende i den brasilianske Amazonas. Cacao, der anvendes af gamle maya og Aztec civilisationer, har længe været dyrket i Andesbjergene regionen i Sydamerika og Mellemamerika. Det er den vigtigste ingrediens i at gøre chokolade og bliver dyrket i andre regnskovsområder dag. Vanilla, et medlem af orkidé familien, er hjemmehørende i Mexico, i Mellemamerika. Cassava, et medlem af julestjernen familien, er almindeligt anvendt som en stivelse. Allehånde, ofte menes at være en kombination af krydderier, er en enkelt plante, der indeholder flere krydderi smag.

Afrika

Ebony, bruges primært til sin hårdt træ, er hjemmehørende i Vestafrika. Det bærer også en frugt ligner persimmon. Cola, en slægtning af cacao plante, er en populær drik aroma. Cola er hjemmehørende i Vestafrika. Bambus, dyrket i mange regnskove, har også sorter indfødte til Afrika. Kokos træer er almindelige langs Afrikas østkyst. Kaffe og hjul bønne planter er begge indfødte til det nordøstlige Afrika. Den Rosy Periwinkle anlæg, en vigtig lægeplante, er også hjemmehørende i denne regnskov region.

Indo-Malaysia

Rattan, et populært materiale, der anvendes til møbler og kurv gør, er en klatring palme hjemmehørende i denne region. Sort peber og ingefær er populære krydderier hjemmehørende i det sydlige Asien. Jackfruit, et medlem af Mulberry familien, er hjemmehørende i området, selv om det er blevet tilgængelige i andre tropiske områder. Vejer op til 100 pounds hver, dens smag ligner ananas og bananer. Bambus, en meget stærk græs, har længe været en kilde til mad og byggematerialer i denne og andre regnskov regioner. Bananer også vokse i denne region.

Australasien

Native planter af Australasien omfatter bananer og pisang. Selv om disse planter er beslægtede, er vejbred bruges som stivelse og banan som en frugt. De behøver faktisk ikke vokser på træer, som har woody stilke, men er den største urteagtig plante i verden. Sukkerrør er også hjemmehørende i Ny Guinea og er kilden til forarbejdet sukker. Muskatnød og muskatblomme, selvom begge en del af den samme frugt, betragtes to forskellige krydderier. Den muskatnød anlæg er hjemmehørende i Spice Islands. Bambus er den største græs i verden og er en fødekilde samt et byggemateriale.


relaterede artikler