5 Definition Karakteristik af karplanter

April 17

5 Definition Karakteristik af karplanter


Skelne karplanter fra ikke-karplanter baseret på deres fysiske biologi. Du kan også se tilbage på de fossile record for at se udviklingen i disse to store grupper af planter. Eksempler på karplanter, der bor i USA i dag er træer som fyr og eg, bregner og majs.

Transport System

En vaskulær plante har en stilk, herunder rør, der udfører fluid op og ned inde i det. Disse rør er veddet og phloem. Formålet med denne fluid ledningssystem bevæger materialer fra en del af det vaskulære plante til den anden, såsom fra stammen til bladene eller fra rødderne til stilken.

Xylem

Stammen transportsystem er et rør; dens ydre lag består af bundt celler, og de to slanger er veddet og phloem. En veddet er en træagtig-roer. Cellerne i veddet transportvand og mineraler fra rodsystemet gennem stilken til bladet systemet.

phloem

Røret siden af ​​xylem inde bundtet-celle rør er Phloem. Fotosyntese forekommer i en vaskulær plante, og de resulterende fødevarebutikker gemmes i bladene. Den phloem har en vigtig opgave i at bringe fødevarer fra bladene til alle andre dele af planten. To almindelige typer af celler er inde i en Phloem rør: følgesvend celler og si celler. Companion celler holde deres kerne og lede aktiviteterne i sigten celler ved siden af ​​dem. Den phloem transporterer opløst fødevarer, eller saccharose, gennem disse sieve celler.

Tilstedeværelse af Frø

Forskere klassificere karplanter ved deres evne til at producere frø. Derfor to forskellige grupper er frø-producerende og ikke-frøproducerende typer. En bregne er et eksempel på en ikke-frø producerer vaskulær plante henviser græs er et eksempel på et frø-producerende type.

Tilstedeværelse af blomster

Seed-producerende anlæg tilhører forskellige grupper, såsom dem med et enkelt cotyledon frø eller enkimbladede, og dem med en dobbelt cotyledon frø, eller tokimbladede. Liljer er enkimbladede med vaskulære bundter spredt tilfældigt i hele stilken og kronblade og bægerblade i multipla af tre. Syrener er tokimbladede med vaskulære bundter arrangeret i et cirkulært mønster og kronblade og bægerblade i multipla af fire eller fem.


relaterede artikler