Tang gødning til orkideer

March 9

Tang gødning til orkideer


Mens mange orkidé avlere tror, ​​at orkideer ikke behøver gødning, hvis de er i det rette miljø med en god bark jord eller et fugtigt miljø, kan gødning være vigtigt for at fremme blomstrende og plantemateriale nye orkidé planter. De mest almindelige typer af gødning til orkideer er organiske flydende gødning, der indeholder tang, og der er forskellige formuleringer for forskellige orkidé sorter og voksende etaper.

epifyt Orchids

Orkideer er klassificeret som enten epifytter, hvilket betyder, at deres rødder tager næringsstoffer fra regn og luft, eller terrestrials, der tager næringsstoffer fra en jord medium. Epifyt orkideer tilpasset voksende højt i træer i regnskoven, hvor de ville få vand fra hyppige regnskyl, næringsstoffer som kvælstof fra luften og gødning fra animalske ekskrementer. I hjemmet, skal gartnere give næring på samme måde. Mange orkidé entusiaster vil udvande flydende tang gødning til en fjerdedel eller en femtedel styrke med vand og befrugte med hver vanding at give et konstant niveau af ernæring. Orchid gartnere kan vande og gøde enten ved dug blade og rødder eller nedsænke planten i gødningen. Epifyt orkideer vil sjældent brug for mere gødning.

terrestriske Orkideer

Terrestriske orkideer dyrkes i potter giver mulighed for mere gødning muligheder. De kan blive befrugtet med fortyndede væske tang-baserede organisk gødning ligesom epifyt orkideer. Nogle orkide gartnere bruger en balanceret 14-14-14 gødning, der indeholder lige niveauer af kvælstof, fosfor og kalium for en konstant tilførsel af næringsstoffer. Organiske versioner af disse afbalancerede gødning kan også indeholde tang, som giver kvælstof, og de er tilgængelige i både flydende og tid-release pilleform.

ekstra Gødning

Nogle terrestriske orkideer kan have brug for et ekstra løft af kvælstof, når de er blevet transplanteret eller stresset. Flydende tang og fisk emulsion gødning bruges ofte til at give denne ekstra løft af næringsstoffer når orkideer har brug for det. Når man ser for en lejlighedsvis gødning til en orkidé vokser i en potning medium, vælge en 30-10-10 gødning med tang eller fisk emulsion for at give planten ekstra kvælstof.

Flushing

Hvis orkideer får regelmæssig gødskning, vil de også være nødvendigt at skylles med rent, destilleret vand en gang om ugen for at slippe af opbygningen af ​​mineraler i de fleste gødning. Gartnere kan skylle orkideer monteret på bark ved at gennemvæde mount og rødder i rent vand. Potted orkidéer kan skylles ved iblødsætning eller hælde rent vand i skuffen eller ved at erstatte pottemedium og skylning potten. Tegn på, at et jordbaseret orkidé brug for at blive skyllet omfatter hvide mineralforekomster på potten.


relaterede artikler