Kan jeg beskære My Apricot Tree i februar?

March 23Et godt valg for hjemmet frugtplantager, især i små værfter, abrikos træer producerer velsmagende, sund frugt og vokse godt i containere udenfor eller indendørs. Afhængig af sort og hvorvidt træet er en dværg, abrikos træer vokser fra 15 til 35 fod høj med en lignende spredning. Træerne tage godt til beskæring at kontrollere deres størrelse og form, især i slutningen af ​​vinteren eller det tidlige forår. Udført korrekt, beskæring forbedrer abrikos generelle sundhed og frugt kvalitet.

Indledende Beskæring

Prune abrikos træer, så snart de er plantet i jorden eller beholderen. Plant abrikoser i foråret, når jorden er optøet og alle faren for frost er forbi. Den sidste gennemsnitlige dato for vinteren frost varierer ikke kun af US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner, men også af små lommer af forskellige klimaforhold inden for hvert område, kaldet mikroklima. Et område så lille som en del af din værftet kan danne et mikroklima. Generelt er det kun de sydligste områder af landet, plus store dele af Arizona og regioner langs Gulf Coast, opleve sidste frost om vinteren allerede i januar eller februar. Skær nyplantede træ ned til en højde på omkring 40 inches. Dette kaldes pos træet. Skær lige over en lateral gren eller opløbet og efterlader ingen lemmer lavere end omkring 15 inches fra jorden. Fjernelse alle men tre eller fire sidegrene hjælper træet udvikle en robust stillads forgrening den centrale leder.

Årlig Beskæring

Prune abrikos træer, mens de er i dvale, hvilket er normalt i slutningen af ​​vinteren eller meget tidlige forår. Beskær før træet begynder at sætte ud ny vækst. I mange områder af landet, den hvilende periode omfatter februar så det er sikkert at beskære abrikoser derefter. Hvis Februar er stadig midt om vinteren i dit område, overveje at vente indtil hvilende periode er næsten forbi for at undgå sene vinter skade træet. I et varmt klima, hvor foråret begynder tidligt, kan februar, for sent at beskære abrikos træ. Abrikoser er tidlige bloomers og uventede, sen frost kan dræbe alle eller de fleste af træets blomster. Vent til efter træet blomstrer, så du kan koncentrere dig om at skære væk træets frost-beskadiget områder. I de varmeste klimaer, hvor foråret begynder allerede i januar, kan postbloom beskæring finde sted i februar.

Uddannelse

Abrikoser er uddannet til en vis voksende system. Den modificerede leder systemet tog træet til at danne en enkelt kuffert med sidegrene, der er næsten vandret og danner brede skridtet vinkler. Dette system giver god luft og lys cirkulation, og de brede crotches danner et stærkt system støtte til grenene. Den modificerede leder kræver vej træet til lige over en lateral gren efter 7 til 10 år. Selv ligner det modificerede leder systemet i form af overskrift og beskæring træet i første omgang, det centrale leder systemet fremmer større træhøjde fordi træets stamme ikke er skåret tilbage i de senere år. Mange gartnere foretrækker open center-system, som frembringer en kortere, vase-formet træ med kun få lemmer og ingen central leder eller bagagerum.

Advarsel

Hvis dit område oplever våde vintre, Februar er ikke det bedste tidspunkt at beskære en abrikos træ. I denne type klima, beskæring abrikos i sensommeren nær August giver sår tid til at helbrede. Åbne sår i vådt, koldt vejr indbyder Eutypa svamp, en alvorlig sygdom af abrikoser.


relaterede artikler