Elektrisk 220V Plug Typer

September 21

Elektrisk 220V Plug Typer


Tilslutning af udstyr eller apparater til en vekselstrøm (AC) strømforsyning kræver både en mandlig og kvindelig stik. Den mandlige stik findes på apparatet og hunstik er fastgjort til strømforsyningen som en stikkontakt. Forskellige stiktyper findes for 220V AC strømforsyninger.

Ovne og tørretumblere

En af de mest almindelige 220V stik bruges i husholdningernes ovne og tørretumblere. Stikket har en trefaset ledninger system uden en sikkerheds jorden. Stikket leveres med tre ben; stifterne kan være flad eller vinklet til låsning af stikket på plads. En enkelt 220V linje kører direkte fra kontrolpanelet eller breaker kasse og ind i 220V stikkontakt, generelt kaldes en "home run" linje.

forretning Udstyr

Nogle stykker af business udstyr bruger en trefaset stik, der har en sikkerhed jorden tilføjet på stikket. Stikket har fire ben stikker ud fra enden og 220V udtag skal matche denne type stik. Drejebænke, møller, CNC-maskiner og andet fælles business udstyr har denne type 220V stik. En home run er løb direkte til udløbet fra en cut-off switch, der kan styre og slukke for strømmen uden at frakoble maskinen.

ubalancerede Belastninger

Mange store typer af virksomheder udstyr kræver en 220V stik, der kan styre ubalancerede belastninger. Disse elektriske belastninger svinge op og ned under brug af udstyret. Presser, kan slag, store boremaskiner og andet kontorudstyr har denne type stik. Stikket er et trefaset ledninger system med en neutral og en sikkerhed jorden. Stikket har fem ben til at give udstyret med kontinuerlig strøm, selvom maskinen har ubalanceret spænding krav under drift.

Internationale stik

De fleste europæiske lande samt lande, der findes i Afrika og Asien, kun køre på 220V udtag. I modsætning til de fleste af Nordamerika, disse lande kræver apparater og udstyr, der opererer ud af 220V. Mest almindelige apparater og udstyr i Nordamerika kun operere på 110V, såsom cellphone opladere, bærbare computere, fjernsyn, lamper og andre grundlæggende apparater. Rejser til andre lande med en mobiltelefon eller bærbare computer vil kræve, at du tage en konverter stik med dig for at betjene dit udstyr. Stikket er tilsluttet en omformer boks og kan sætte ind 220V forretninger, mens cellphone opladeren sættes i omformer boks, så du kan betjene dit 110V udstyr gennem en 220V strømforsyning.


relaterede artikler