Sådan landskab med Dwarf nerier

December 2

På tværs US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 8b og varmere, kan gartnere plante dværg nerier (Nerium oleander) buske i den udendørs landskab. Dwarf sorter såsom Petite Pink, Petite laks og Shari D naturligt modne 3 til 6 fod høj og bred og ikke kræver beskæring for at holde dem i skala med en bolig have. Disse små oleander valg kan anvendes som uformelle hække eller skærme, accent planter i et fundament seng eller stenhave eller i en stor container på en solrig terrasse.

Instruktioner

1 Vælg et sted på din ejendom, der er egnet til at vokse en dværg oleander busk. En frugtbar, veldrænet jord, der oplever mindst otte timers uafbrudt solskin dagligt er nødvendig. Våd, langsom-til-drain jord og skyggefulde steder er dårlige steder at plante nogen oleander.

2 Køb dværg oleander planter fra planteskole, vælge sorter med en moden størrelse eller blomst farve, der passer til din landskab design. Container-dyrkede planter kan installeres i et landskab som helst tidspunkt af året jorden ikke er frosset.

3 Placer dværg oleander buske i den ønskede placering i haven, i henhold til dit plantning design. Space planter hensigtsmæssigt, således at når de når deres modne størrelse - som anført på plante etiketter - de er ikke overfyldt eller for stor for lokationen. Mens i beholderen, kan de buske flyttes efter behov for at skabe et glædeligt design sammensætning før grave huller og plante dem.

4 Grave plantehullet med en have skovl, når den endelige placering er besluttet for dværgen oleander. Grave lastrummet to til tre gange større end diameteren af ​​busk container rodklump. Hullets dybde skal være den samme som beholderen.

5 scatter et 3-tommers lag af organisk barkflis oven på jorden omkring dværg oleanders. Den barkflis gør plantning sengen ser færdig og attraktiv. Barkflis gavner også de buske ved at forhindre ukrudt, køling af jord til rødderne, bevare jordens fugtighed og nedbrydes for at give spor næringsstoffer til dværg nerier.

TIPS

  • Nerier vokse hurtigere og mere tæt, hvis de er plantet i en fugtig, veldrænet jord og vandes under de varme sommermåneder. Spar vand og vedligeholdelse ved hjælp af dværg nerier i den solrige, varmeste, tørreste områder i landskabet design.
  • Plant yderligere dværg nerier i en rummelig klynge eller række. Fordi nerier ikke ser godt ud, når stramt klippet, en uformel, bølgende-teksturerede hæk gør en mere attraktiv funktion.
  • Plant klynger af dværg nerier i ulige numre for at skabe et mere naturligt udseende, som i grupper på tre, fem eller syv.
  • Alle dele af dværg oleander buske indeholder giftstoffer. Må ikke plante disse buske, hvor børn eller kæledyr vil samle, tygge på eller spise blade, blomster eller kviste. Kassér beskæring vragrester i lossepladsen, ikke kompostbunken.
  • Oleander buske er brandfarligt og vil skabe en giftig røg ved forbrænding. Brænd ikke oleander beskæring vragrester. Undgå at bruge oleander buske i områder, hvor naturbrande er fælles, som vinden blæst røg fra nerier kan skade dyrelivet, husdyr og mennesker, hvis et uheld indåndes.

relaterede artikler