Plantning Guide for Nelliker

January 17

Plantning Guide for Nelliker


Den nellike, et medlem af dianthus familien, er en gammeldags plante med en masse positive egenskaber. Nelliker er en leg at vokse fra frø, og først er etableret, vil de leve i mange år, blomstrende fra foråret indtil den første frost uden at kræve meget af din opmærksomhed. Nelliker fås i mange forskellige farver og er ideelle til cut-blomsterdekorationer.

Instruktioner

1 Plant nellike frø indendørs i slutningen af januar eller begyndelsen af februar. De nelliker vil være klar til at blive plantet udendørs, når vejret bliver varmere i foråret.

2 Fyld en plantning container med alle formål kommerciel pottemuld, der er blevet fugtet før tid. Enhver beholder med drænhuller i bunden vil arbejde.

3 Drys nellike frø på toppen af jorden. Dæk med et tyndt lag af pottejord, ikke mere end 1/4 inch.

4 Skub plantning container i en klar plastpose. Bind posen lukkes forsvarligt med en elastik eller twist slips.

5 Placer plantning container i et varmt sted væk fra skarpt lys. Frøene vil spire i et par dage, afhængigt af varmen i rummet.

6 Når frøplanter har spiret, fjernes plastposen og placer plantning beholder på et solrigt sted. Hold jorden let fugtig, men pas på ikke at vande for meget, da for meget fugt vil rådne frøplanter.

7 Transplant spirerne i 2- til 3-tommer containere eller seks-packs, når de planter har to eller tre sæt løvblade. Ægte blade er dem, der udvikler efter de indledende sætteplante blade.

8 Plant nelliken kimplanter udendørs, når planterne er 4 til 5 inches høj, men sørg alle faren for frost er forbi. Grave et lille hul med en murske, og placer såning i hullet, så fylde hullet med den samme jord. Nelliker bør plantes i et solrigt sted med veldrænet jord. Hvis der er nogen mulighed for frost, forlader de planter indendørs.

9 Vand de planter umiddelbart efter plantning, og holde jorden let fugtig, indtil frøplanter viser sund ny vækst. Efter den tid, vande nelliker én eller to gange hver uge, især i varmt og tørt vejr.

10 Feed nelliker med et generelt formål gødning hver tre til fire uger i foråret og sommeren. Må ikke gøde planterne i løbet af efteråret og vinteren.

11 Deadhead, eller fjern visne nelliker. Klemme off de brugte blomstrer vil hjælpe nelliker at fortsætte blomstrende indtil slutningen af ​​sæsonen.

12 Klip stilkene tilbage til 2 til 3 inches efter planten er færdig blomstrende i efteråret. Spred 2 til 3 inches af barkflis, såsom strimlet bark eller fyrrenåle, omkring planterne for at holde rødderne varmt i løbet af vinteren.


relaterede artikler