Æbletræer I de årstider

March 31

Æbletræer I de årstider


Æbletræer producere en frugt, der kommer i næsten alle nuancer af rød, gul og grøn. Æbletræer er blevet dyrket for at producere frugt, der er sød eller syrlig, fast eller blød. Træerne følge en årlig livscyklus svarende til den i andre løvfældende træarter. Æbletræer er medlem af rosen familie og opstod i et område mellem Sortehavet og Det Kaspiske Hav. Nogle æbletræer kan vokse så høj som 40 fod, med en levetid på mere end 100 år.

Vinter

Vinter finder æbletræer i dvale. Fødevarer opbevaret i tidligere sæsoner er nok til at opretholde træet, mens den er i hvile. Ingen ny vækst vises, da knopperne allerede var indstillet, og nu venter foråret. Vinteren er også en tid til hvilende beskæring for at fjerne beskadigede og uønskede grene. Da træet er inaktiv, vil det ikke udnytte sine energireserver som reaktion på beskæring. Men at være for aggressiv fjerne kviste og grene opmuntrer, ny vækst, men lidt frugt.

Forår

Starten af ​​varmt vejr forårsager knopper til at udfolde sig, afsløre blade eller blomster, der var blevet gemt inde. Blomster vises på enderne af kviste, sædvanligvis blomstrende lyserød men hurtigt falmer til hvid. Honningbier er tiltrukket af den søde duft af kronbladene, og de søger blomstens nektar. Som de flytter fra en flor til det næste, de cross-bestøve træet. Pollen rejser ind æggestokkene, hvor frøene til sidst udvikler. Den ydre væg af æggestokkene bliver hvide, kødfulde del af æble, en frugt designet til at omslutte frøene. Ovariet indervæg bliver æbleskrog.

Sommer

Frugten vokser i hele sommeren, og æblerne begynder at tage på deres velkendte farver. I løbet af juni, træet begynder at producere nye knopper som forberedelse til den næste forår. Bladene er travlt med at producere fødevarer gennem fotosyntese, så træet har nok energi på hånden til brændstof sin vækst. Nogle avlere vælger sommeren til velovervejet beskære æbletræer, fjerner kun den aktuelle års vækst og udtynding træet.

Falde

Æbler fuldt modnes i efteråret. Træet begynder forberedelserne til vinterdvale, lukke fødevareforsyninger til æbler blot et par uger før høst. Som et resultat, sukkerarter opbygge inde frugten, og æblerne bliver sødere. Energi fra sukker fremstillet ved fotosyntese lagres i rødder, såvel som i træets stamme, til lageret mad til den forestående vinter. De fleste æbler er plukket i hånden i september og oktober, lige før træet stopper fotosyntesen og opskæring blade løs i efteråret.


relaterede artikler