Hvorfor Do termoruder Har Nitrogen mellem ruderne?

July 22

Dobbelt-rude vinduer tilbydes af fabrikanterne som en måde at holde dit hjem mere energieffektive ved at fange mere varme inde om vinteren og mere kølig luft inde i løbet af sommeren. Afhængigt af mærke og model af dobbeltstrenget vinduesrude du køber, kan fabrikanten tilføje nitrogengas til rummet mellem de to ruder. Forståelse den rolle, som dette kvælstof spiller kan ikke kun tilfredsstille simpel nysgerrighed, men også kan hjælpe dig med at sikre, at vinduerne opererer på deres mest energieffektive.

Termoruder

Ideen bag termorude vinduer er at standse processen med konvektion så meget som muligt. Om vinteren, for eksempel, centralvarme varmer indersiden af ​​et hjem til en temperatur meget mere komfortabel end udendørs kolde temperaturer. Men når varmen slipper ud gennem vinduet, det centrale varmesystem skal arbejde hårdere for at opretholde en konsistent temperatur inde i hjemmet, hvilket igen fører ofte til højere energiomkostninger. Dobbelt-rude windows forsøge at forhindre dette varmetab ved at fange varme mellem de to ruder, før den kan undslippe til ydersiden.

Nitrogen

For at øge effektiviteten af ​​dobbelt-ruden vinduer, producenter inkluderer nogle gange gasser mellem de to ruder. Tunge gasser snøre varmeledningsevne, så fylde rummet mellem de to ruder med nitrogen kan inhibere strømmen af ​​varm luft fra én rude til den anden. For yderligere at reducere varmetabet, er vinduer undertiden konstrueres under anvendelse lav-e eller spektralt selektive glas, der er ofte belagt med lav emissivitet (lav-E) belægninger.

Andre gasser

Nitrogen er ikke den eneste gas, der anvendes i dobbelt-rude vinduer. Argon er en tredjedel tungere end nitrogen eller tør luft, og krypton er dobbelt så tung som argon; deres højere masse betyder argon og kyrpton har lavere varmeledningsevne end nitrogen eller tør luft, så de gør for mere energieffektive dobbelt rude windows end dem bygget med nitrogen. Argon og krypton dobbelt-ruden vinduer, dog tendens til at være dyrere end dem, der foretages med nitrogen siden argon og krypton findes ved meget lavere koncentrationer i luften, end kvælstof.

andre overvejelser

Ud over at installere dobbelt- eller tredobbelt-ruden vinduer, er der flere trin, du kan tage for at mindske varmetab og forbedre energieffektiviteten i dine vinduer. Stramt forsegling en heavy-duty plastfolie over dine vinduer og holde sydvendte vinduer rene for at lade vinteren sollys vil mindske varmetabet i koldt vejr, mens du bruger lyse gardiner og nuancer i stedet for mørke farvede dem og lukke nuancer på syd - og vestvendte vinduer i varmt vejr er to eksempler på disse teknikker.


relaterede artikler