Tomat Plant Sygdom Identification

April 5

Tomat Plant Sygdom Identification


Tomatplanter er modtagelige for mange typer af sygdomme, herunder virale sygdomme, bakterielle infektioner og svampeinfektioner. Der er snesevis af forskellige patogener, der kan inficere tomatplanter. Identificering et problem er ikke svært, men diagnosticere den nøjagtige årsag kan være. Visse trin, dog kan tages for at hjælpe med at identificere den pågældende sygdom, der påvirker en tomatplante.

Identifikation berørte dele

For at identificere en tomat lidelse, skal du præcist identificere alle dele af planten, der er berørt. Kontrollér omhyggeligt hele planten, herunder blade, stængler, blomster og frugt. Bemærk type problem, herunder detaljer om farven på eventuelle pletter, curling blade, og dæmme skader. Hvis det er muligt, tage billeder af problemområderne i den inficerede plante.

Tjek The Garden

Check det pågældende anlæg for insekter. Nogle insekter, såsom bladlus, kan bære sygdommen. Når du har fundet et inficeret plante, tjek nærliggende planter for tegn på lignende problemer, samt insekter. Dette kan være vigtigt, fordi nogle gange insektangreb kan simulere symptomer på patogene lidelser. Psyllids f.eks injicere et toksin i planten, mens fodring, som kan forårsage gulning.

Kontakt en identifikation guide

Der er flere ressourcer på internettet til at identificere tomat lidelser. Mange af disse er oprettet af fremtrædende universiteter, såsom Texas A & M University of Florida, og Cornell University. Der er databaser over farvefotos, symptomer og videnskabelige navne på patogener. sammenligne omhyggeligt dine egne noter og fotografier til data og billeder på disse websteder.

Sammenlign alle Symptomer

Rådfør hele databasen for symptomer, der matcher dit eget problem. Adskillige sygdomme deler lignende symptomer, og nogle sygdomme rammer mere end en del af en tomatplante. Du må ikke stoppe kigge, så snart du matche et symptom eller du kan misdiagnose problemet.

Check et andet Kilde

Hvis du er usikker på din diagnose, kontrollere en anden database. Hver har forskellige oplysninger og kan have bedre billeder af et særligt problem. Hold sammenligne dine egne data som i de identifikations- problem sites, indtil du er sikker på din diagnose.


relaterede artikler