Sådan fjernes mug fra en haveplante Naturligvis

February 7

Skimmelsporer er overalt, og en væsentlig del af økosystemet er nedbrydningsprocessen. Hvid eller grå skimmel kolonier lejlighedsvis tage bopæl på haveplanter, især efter en længere periode med kølige, fugtige eller regnfulde vejr. Mug på levende plantevæv er næsten altid problematisk. Hvis ikke behandles omgående, vil det dræbe plantevævet det koloniserer. Den bedste måde at styre skadedyrsangreb er at beskære den angrebne væv at stoppe spredningen.

Instruktioner

1 Beskær væk enhver plante væv, der viser tegn på skimmelsvamp. beskære også nogen døde eller døende væv. Rådnende væv er grobund for skimmel. Døde eller døende væv er let at identificere. Bare se for eventuelle blade, der er ikke en sund grøn. Enhver brun, sort, grød eller på anden måde usundt leder væv. Prune støbt blade helt af. Prune stængler tilbage til 1/2 inch i det sunde grønne væv. Tør dine beskæringssaks ned med en klud fugtet med sprit efter hvert snit for at undgå spredning af formen.

2 Fjern alle døde plantemateriale fra haven seng. Hvis barkflis under planten er dækket med mug, fjerne det så godt. Udskift den, når vejret er mere tørt.

3 Brænd alle beskæres og mugne plantemateriale eller begrave den væk fra haven mindst en fod dyb.

TIPS

  • Overhold planter med sort mug nøje. Kig efter tegn på klæbrige stier langs blade og stilke af planterne, et tegn på, at dine planter har et større problem end mug. Kendt som "sodede skimmel" denne svamp oftest vokser på de klæbrige sekret af bladlus, skalaer, whiteflies og andre plante-parasitiske insekter. Sodet skimmel kan simpelthen tørres af plantens blade med en fugtig klud. Men for at holde det på afstand, skal du først kontrollere insekt problem.
  • Ikke gider beskæring planter, der har mug dækning på mere end 1/3 af deres blade. Helt udrydde alvorligt støbte enårige. Skær alvorligt støbte stauder ned til jordoverfladen.

relaterede artikler