Sådan Care for nyplantet jordbærplanter

March 7

De søde, røde bær af jordbær patches gør frugten uimodståelig i haven. Ideel til begynderen, kan jordbærplanter vokse i potter, hængende plantageejere eller blomsterbede. Jordbær kommer i forskellige varianter. Nogle afgrøde for en kort par uger om sommeren, mens andre beskære hele sommersæsonen. Hver sort skal velholdt for en sund produktion af velsmagende, hjemmedyrkede bær.

Instruktioner

1 Layer enten sort plast barkflis eller to inches af organisk barkflis omkring bunden af dine nyplantede jordbær patches. Ukrudt er særligt problematisk med jordbær, så konsekvent og omfattende bioklip er afgørende. Sort plast barkflis kan være at foretrække, da organiske barkflis kan tilskynde snegle.

2 Vand jordbær patches dybt og grundigt, men ikke over vand. Jordbær kræver hyppig vanding, men kan udvikle rodbrand og jern klorose med utilstrækkelig dræning.

3 Anvend gødning sparsomt. Jordbær kræver ikke meget gødning, men efter høst, tilføje omkring en kop gødning pr ca 10 fod til at berige dine jordbær tilstrækkeligt. Husk, jordbær bør ikke blive befrugtet i foråret.

4 høste dine jordbær en gang om året. Nyplantede jordbær ikke vil producere mange bær i det første år, men bør være mere rigeligt i år to og tre.

5 Ved høst tid, trim kronen af dine jordbærplanter at tynde dem ud og lade sollyset at nå planten. Trim ældre blade og blomster først, som vil give de næringsstoffer til at berige de nyeste spirer.

TIPS

  • Jordbær er meget følsomme over for frost, så det er vigtigt at placere dine patches på højere jorden, hvor de er mindst risiko. Jordbær elsker også solskin, så dyrke dem i et solrigt sted beskyttet mod vind. Sørg også for at holde din jord veldrænet, men fugtig og smuldrende. Plant dine jordbær i midten af ​​april eller midten af ​​september for de bedste resultater, men hvis dit område er udsat for frost, midten af ​​april skal give dine planter en bedre chance for at udrydde før kulden sætter ind.
  • Tjek dine jordbær lejlighedsvis for almindelige sygdomme såsom klorose, som er en jernmangel. Hvis bladene er blege, små og gulfarvning kan chlorose har sat i. Hvis det er alvorlig, kan kanterne af bladene være brun og tør. Combat klorose ved at reducere vanding eller forbedre jordens dræning. Hvis det ikke hjælper, skal du bruge jern sulfat eller Sequestrene 138 at kæmpe it.Strawberries er særligt attraktive for fugle med deres søde dufte og synlige frø. Så beskytte dine jordbær patches fra critters med en kylling trådhegn.