Omsorg for en Live Bamboo Plant

May 15

Omsorg for en Live Bamboo Plant


Omsorg for en levende bambus plante er let, da bambus er en lav vedligeholdelse plante, der spreder sig let. Bambus er faktisk en græs. Der findes to forskellige typer af bambus - sammenklumpning og kravlende. Begge spredes nemt, men sammenklumpning bambus har tendens til at bo i et område. Crawling bambus, hvis det tillades, kan spredes i hele haven og gården.

Bambus spredes ved at udsende jordstængler. En rhizom er en underjordisk stængel. Bambus kan indeholdes ved at holde i en gryde eller ved nedgravning plast kant (lodret) omkring bambus plante.

Hvis jorden er meget frugtbar, kan du ikke behøver at gøde bambus overhovedet. Det er en hurtigt voksende plante og trives i de fleste jordtyper. Bambus bør befrugtet hvis jorden ikke indeholder alle næringsstoffer. Har en jord test (kits kan købes hos din lokale havearbejde butik - følg vejledningen pr producenten), og vælg derefter en gødning højere i manglende næringsstof eller vælg et næringsstof-specifik gødning. Gød bambus baseret på vejledningen på pakken. Hvis du bruger en vandopløselig, hurtig frigivelse gødning, kan du gøde hver 12 til 14 dage. Time release gødning kan være godt for en måned eller op til et år, afhængig af mærke.

Beskær bambus hele vækstsæsonen for døde eller rådnende træ og plantemateriale. Der kræves ingen anden beskæring. Hvis bambus er i en gryde, vil dens vækst begrænses. Når rødderne ikke kan sprede mere, vil toppen af ​​planten stoppe voksende højere.

Bambus foretrækker sol til fuld sol. Sun er defineret som op til seks timers uafbrudt sollys og fuld sol er defineret som seks eller flere timer af sollys. Plant bambus, hvor den vil modtage mindst seks timers uafbrudt sollys.

Vand bambus med mindst en tomme af vand pr uge. Jorden skal holdes fugtig, selvom de fleste bambus er tørke tolerant. Hvis bambus er i en gryde, vand det nok til, at jordbunden i hele potten er fugtig, men ikke klæg. Jorden skal være godt drænende, og beholderen skal have drænhuller. Layer omkring 2 inches af små sten i bunden af ​​potten for at hjælpe med dræning. Hvis bambus sænkes, kan du lade de øverste 2 til 3 inches af jorden tørre ud før vanding igen. Hvis bambus er plantet i jorden, kan vand det på samme måde, men de øverste 6 til 8 inches af jord have lov til at tørre, før vanding igen.

Hvis du ønsker flere bambus planter, opdele jordstængler. Grav et rhizom og plante den i ændrede jord. Du kan også forsigtigt grave op nogen babyer og omplante babyer. vand altid godt, når du transplantation bambus, som at flytte det vil chokere det. Vanding dybt hjælper med at etablere en ny rodklumpen og hjælper planten komme over chokket over at have rhizomet snit og flyttes.


relaterede artikler