Hvad Er Portland Lime Cement?

April 16

Hvad Er Portland Lime Cement?


Anvendes som byggemateriale i årtusinder, cement er en blanding af pulveriserede uorganiske forbindelser, herunder silica, kalksten, gips og ler. Når det kombineres med vand, en kemisk reaktion påbegyndes, og materialet størkner og hærder. Forskellige navne for forskellige typer af cement afhænger af de typer af uorganiske materialer. Portland cement får sit navn fra et stenbrud i Portland, England, hvor cementen først blev produceret. Portlandcement kan anvendes alene, eller ændres med yderligere pulvere og granulater, der ændrer stivhed, styrke og tørretid.

Gamle Origins

Så langt tilbage som 3000 f.Kr., gamle bygherrer udviklet cementbaserede produkter til at holde sammen byggematerialer, såsom mursten og træ. Egypterne brugte sol-bagt mudder beriget med strå, grækerne udviklede kalkmørtel og babylonierne brugte de klæbrige bitumen oser fra deres jord. Det var ikke før det 4. århundrede f.Kr., hvor romerne udviklede en utrolig holdbart puzzolaner cement blandet fra støvet af Vesuv, at mennesker opførte bygninger lavet helt fra cement. Romerne manipuleret bade, veje, broer, akvædukter og storslåede strukturer såsom Pantheon og Colisseum fra deres simple cementer. Kendskabet til cement håndværk falmet i middelalderen, men blev genopdaget i det 16. og 17. århundrede, hvor efterspørgslen efter langvarige, permanente byggematerialer steg.

Opfindelsens

En ung murer fra Leeds, England, udviklede Portland Cement. Joseph Aspdin var søn af en murer, eksperimentere med forskellige kombinationer af fintmalet kalksten, lerholdige ler eller skifer og sand eller jernmalm. Aspdin patenteret hans produkt i 1824. Han kaldte den Portland cement, som den hærdede cement lignede værdsatte limestones brydes på Isle of Portland, England. Den første kommercielle anvendelse af Portland Cement fandt sted i 1828, da ingeniør IK Brunel brugt produktet til at udfylde et brud i tunnelen under Themsen

Fremstille

Portlandcement er en blanding af calciumoxid, siliciumdioxid, aluminiumoxid og jern, fremstillet ved formaling af kalksten, ler, sand og jernmalm eller Ovnslagge. Portland cement blandinger indeholder en høj andel af jorden kalksten, udlån blandingen stor styrke og en sten-lignende skønhed. Indholdet finmalet til et pulver og bages i en ovn til temperaturer nå 2.900 F. Gips tilsættes til blandingen, og indholdet fintmalet igen. Under opvarmningsprocessen, blandingen undergår kemisk forandring, rekonstitueret i nye forbindelser, som reagerer med vand i en krystallisationsproces kaldet hydrering. Efter tilsætningen af ​​vand, cement omdannes til en fast tilstand i løbet af få timer, og fortsætter med at styrke de konkrete helbredelsesmetoder.

Anvendelser

Portlandcement er en meget alsidig byggemateriale. Murere kombinere cementen med aggregater, såsom grus for at udvide omfanget af blandingen, forhindre overdreven krympning og styrke af materialet. Blandet med sand, Portland cement bliver en særdeles klæbrig mørtel velegnet til parging og bindende murværk sten og andre faste materialer sammen. Portlandcement er en af ​​de mest almindelige cement byggematerialer dag, på grund af dets anvendelse som en generel materiale som cement og for dets egnethed som et bindende og styrke ingrediens for konkrete byggeformål.


relaterede artikler