Hvornår skal jeg Divide Iris jordstængler?

March 4

Hvornår skal jeg Divide Iris jordstængler?


Iris planter producerer lange sværd-lignende blade hele sommeren. De har også blomstrer i begyndelsen eller midten af ​​sommeren, der producerer deres blomster på toppen høje stilke, der dukker op over løvet. Den mest almindelige formering metode til iris er via roden divisioner. De skal fordeles på det rigtige tidspunkt, hvis planterne er fortsat voksende og blomstrende i haven.

Indikationer af Overbelægning

Iris vokser fra knolde rodsystemer kaldet jordstængler. De jordstængler reproducere under jordoverfladen og i sidste ende blive overfyldt. Dårlig blomstring eller alt for tætte og tilgroede bevoksninger af iris angiver de planter har brug for delt. Iris kræver generelt division hver to til fem år, afhængigt af hvor hurtigt planterne vokse og reproducere. Du kan også nødt til at grave, dividere og genplante iris, hvis jord hober sig op over jordstængler, da de kun vokser godt, hvis de er plantet nær jordoverfladen.

Hvornår skal Divide

Det bedste tidspunkt at opdele er efter at planterne stopper blomstring i sommeren. Vent til efter alle de knopper langs blomsterstilke har blomstrede og falmede. Du kan opdele iris så sent som i august. Venter for sent til at opdele jordstængler giver ikke iris tid at genetablere før vinteren frysning. Opdeling for tidligt kan forhindre blomstring.

Division Metode

Skær ned blomsten stilke, når alle de blomstrer er falmet. Grave op jordstængler og børste snavs fra dem. Skåret fri rhizomer med en kniv, så hvert stykke er 3 til 4 inches lang. Når der skæres, så sørg hvert stykke har en fan af blade knyttet til den. Du kan skære bladene til en 8-tommer længde, men ikke fjerne dem helt, da iris vil fortsætte med at indsamle energi gennem bladene indtil efteråret, som hjælper dem genetablere deres rodsystem

genplantning

Genplante iris jordstængler umiddelbart efter grave og dividere, da rødderne ikke gemmer godt. Iris foretrækker lidt tør jord end dem, der er alt for fugtigt, da for meget vand forårsager jordstængler til at rådne. Plant de opdelte jordstængler så toppen sidder lige under jordoverfladen, og ikke dækker rhizom med barkflis. Space jordstængler omkring 2 fod fra hinanden; tættere plantning forårsager iris bliver overfyldte hurtigere, hvilket gør dem har brug for hyppigere division.


relaterede artikler