Dehydrering af Gypsum

July 27

Dehydrering af Gypsum


Gips (CaSO42H20) dannet som mineralforekomster, når en del af Jordens havvand fordampet og rykket for millioner af år siden. Som den kemiske formel antyder, gips indeholder calciumsulfat og vand. Producenter af kommerciel gips fjerne meget af naturligt gips iboende vand ved at knuse sten til pulver og opvarmning af pulveret for at fjerne sine vandmolekyler.

Fordele

Dehydrering af gips giver gipsen til at blive rehydratiseret af forbrugeren senere, når det bliver en formbart materiale til brug i bygge- og håndværk. Efter de rehydrerede gips tørrer og sæt, bliver det en stenhård substans.

Hemi-hydrat

De fleste gips dehydrering processer danner en gips hemi-hydrat med den kemiske sammensætning CaSO4 1 / 2H20. Hemihydrat indeholder noget af vandet er forbundet med naturligt gips, men tillader stadig rehydrering at forekomme. Producenter almindeligvis kalder gips hemi-hydrat gips.

anhydrit

Yderligere knusning og opvarmning af gips producerer gips anhydrit. Anhydrit indeholder næsten ingen af ​​vandet findes i naturligt gips. Selv om en smule stærkere end hemi-hydrat når rehydreret anhydrit gips kræver mere energi at fremstille, hvilket resulterer i en mere omkostningskrævende, mindre populært produkt.


relaterede artikler