Hvad Buske Grow i skyggen?

January 9

Hvad Buske Grow i skyggen?


Selvom din favorit planteskole formentlig har flere rækker af sol-elskende buske, du er ikke helt ude af lykke, hvis du søger for at pynte en shadier plet i din værftet. Shade-elskende buske kommer i alle former og størrelser, og du har også mulighed for at vælge, om du vil have et væld af farverige blomster eller fed løv. De fleste vil gøre det bedre med filtreret solen eller en lille smule af morgensolen end fuldstændig skygge, selv om nogle få vil vokse i dyb skygge.

Mindre Buske

Du behøver ikke en stor showstopper busk at gøre indtryk. Mange mindre buske elsker skygge og kan tilføje interesse. Longleaf Oregon drue (Mahonia nervosa) når omkring 2 fod høj. Dette Pacific Northwest indfødte vokser i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 6 til 8. Oregon drue funktioner gule blomster og en kort, spreder form og er bedst egnet til tør skygge. Hvis du elsker forsythia, men kun har et lille rum, overveje 2- til 3-mund-høj, 3- til 4-fods-dækkende dværg Show Off Starlet forsythia kultivar (Forsythia x intermedia "Minfor6"), som vokser i USDA zoner 4 til 8. Denne Forsythia producerer masser af lyse gule blomster i begyndelsen af ​​foråret. For noget duftende, overveje "Chardonnay Pearls" Deutzia (Deutzia gracilis "Duncan"), som vokser i USDA zone 5 til 8. Denne sort vokser 3 fod høj og bred og producerer små knopper, der åbner op i duftende hvide blomster i foråret.

Mellemstore Buske

Der er ingen mangel på mellemstore buske - dem, der vokser mellem 3 og 10 fod høj. Hortensia (Hydrangea spp.), Som vokser i USDA zone 3 til 9, har masser af sort i blomst hoved form og farve, samt bush størrelse og form. De fleste, men ikke alle, klarer sig godt i fugtige, filtrerede-sol eller med kun morgensol, mens fuld skygge vil resultere i færre - eller slet ingen - blomstrer. Et andet valg for ekstra interesse er japansk laurbær (Have-Aucuba) og cultivarer. Disse evergreens vokse i USDA zone 6 til 10 og har fed løv. Adskillige sorter er spættede eller brogede med lyse guld og grøn. "Picturata" japansk laurbær (Have-Aucuba "Picturata") vokser langsomt til 6 fod høj og har mørkegrønne blade med fed gul i centrene.

Store Buske

Hvis du søger at fylde et stort rum med en busk, et par skygge-elskere passer stadig regningen. Kameliaer, såsom 12-mund-høj "Winters Snowman Ice Angels" Camellia (Camellia x "Winters Snowman"), som vokser i USDA zone 6 til 10, byder vinteren blomster i lys rosa til hvid. Dette er en stedsegrøn med året rundt interesse. Dens nye blade starte en dyb vin farve, før du tænder grøn. Et andet valg er "Charity" Mahonia (Mahonia x media "Charity"), som vokser i USDA zone 8 til 9. Denne Mahonia nå fra 10 til 15 fod høj og har store, kegleformede gule blomsterhoveder i det sene efterår og tidlig vinter. Selvom det ikke sker hvert år, bladene af denne sort til tider er dybe røde i stedet for grøn.

Evergreen Choices

Hollies (Ilex spp.), Som vokser i USDA zone 5 til 11 afhængig af art, gør ofte bedst i filtreret solen eller med sol i løbet af morgentimerne, især dem med solid-farvede blade. Mange arter af rododendron (Rhododendron spp.), Som vokser i USDA zone 4 til 9, afhængigt af arten, er kendt for deres frodig blomst displays og kærlighed til delvis skygge.