Hvordan hestegødning Bruges i Gardens?

June 9

Hestegødning er til gene for hesteejere, dyrlæger og dem der går om bord eller pleje til heste, men har en legendarisk ry for god blandt gartnere. Mens sælge hestegødning er godt for hesteelskere og gartnere ens, processen er ikke så simpelt som at lade gødningen sidde og rådne. Ikke desto mindre skaber brugbar hestegødning-og udnytter det i haven-er nemt.

Fordele

Hestegødning kaldes ofte "sorte guld" til haven. Ifølge Gardener Network, det tilføjer næringsstoffer til jorden, herunder tre alle planter har brug for at trives: kvælstof, fosfor og kalium. Desuden hestegødning hjælper med at bevare fugten i jorden og bryder op ler jord.

For dem, der bekymrer sig til heste, skaber komposteret hestegødning har yderligere fordele. I stedet for at lade gødning sidde i stinkende, skadedyr-tiltrække, forurenende pæle eller betale nogen til at trække gødningen væk, kan de sælge gødning til lokale gartnere.

Misforståelser

Mange gartnere tror, ​​de kan hobe sig frisk hestegødning i deres haver og høste fordele. Desværre, frisk gødning er "hot" hvilket betød at det er høj i kvælstof. Hvis de anvendes varmt, vil det skade eller dræbe planter. Desuden frisk gødning er fuld af ukrudtsfrø. Hestegødning skal "hot komposteres" for at forhindre disse problemer.

Sådan Hot Kompost hestegødning

Byg mindst to kompost siloer på et højt, niveau område. Bins kan være lavet af træ lameller og bør måle mindst 4'x8'x8 '. Fyld en bin ad gangen og dække dem med en presenning for at forhindre indholdet i at blive klæg. Tilsæt vand efter behov for at holde gyllen fugtig. Vend indholdet regelmæssigt for at hjælpe fremskynde nedbrydningsprocessen, eller reducere behovet for at vende bunken med hånden ved at installere et par 5-fods høje PVC-rør i midten af ​​placeringerne. Bor huller over disse rør til at fremme luftcirkulation i skraldespanden. Når gødningen er jævnt tekstureret og ligner mørke, smuldrende jord, er det klar til brug. Ifølge University of Illinois Extension, korrekt komposteret hestegødning er alderen og klar til brug i omkring en måned.

Sådan bruges hestegødning

Når gartneren har alderen, hot-komposteret gødning i hånden, er det nemt at bruge. Før plantning, indtil gyllen i havejord ved hjælp af en rototiller eller spade. For etablerede haver, lå alderen hestegødning ned som topdressing eller barkflis, sprede den jævnt omkring 1 til 3 inches dyb.

særlige overvejelser

Ud over kun at købe hot komposteret hestegødning, skal gartnere træffe yderligere forholdsregler ved brug af gødning i deres haver. Første, ikke tillader hestegødning til direkte røre plante stængler eller kufferter. For det andet, skal du ikke tilføje hestegødning til haven hvert år eller jorden i sidste ende vil indeholde for meget magnesium, hvilket resulterer i forkrøblede, sygelige planter. Endelig grundigt vaske alle producerer dyrkes i hestegødning før forbrugende.


relaterede artikler