Sådan Care for en Jasmine Klatring Vine

June 20

Sådan Care for en Jasmine Klatring Vine


De mange sorter af jasmin vinstokke er som værdsat for deres sarte blomster og blanke blade, som de er for deres gorgeous duft. Hvilket gør dem endnu mere attraktivt er den nemme pleje. Jasmine vinstokke trives næsten overalt, og det tager meget lidt indsats for at holde dem sunde. Det sværeste om pasning af jasmin vinstokke er at holde dem under kontrol, da de kan kvæle træer og mindre planter, hvis du lader dem komme naturen.

Instruktioner

1 Hold din jasmin vin fugtig, men ikke gennemblødt. De foretrækker fuld sol, så det er vigtigt ikke at lade dem tørre ud. Stikke fingeren i jorden. Hvis det ikke er fugtigt i mindst den første inch, er det for tør. Vand din vin mindre som vejret køler og vinteren nærmer sig, men lad det ikke blive for tør.

2 Befrugte din jasmin vin med en sur, vandopløselig gødning hver anden uge i løbet af dets vækstsæson, hvilket er normalt i foråret. Læs etiketten for en korrekt fortynding, fordi hvert mærke af gødning er anderledes.

3 Beskær din jasmin vin i slutningen af vinteren, lige før sin vækstsæson starter. Vær ikke bange for at skære det hårdt tilbage; der vil fremme ny vækst. Du kan også knibe døde blomster ud af din vin i formiddag i løbet af foråret og sommeren til at holde det sundt og frodigt.

Skær skud, der vokser lodret tilbage til vandret, medmindre du er under uddannelse vinstokke til at forcere. Klatring vinstokke skal beskæres tilbage til en tredjedel af deres fylde, for at holde dem fra at blive top-tung. Du kan gøre dette ved at fjerne stængler hvor de vokser ud af basen. Altid afskåret al dødt, så skadedyr ikke kan leve af det.

4 Kontroller dine vinstokke til bladlus og andre skadedyr. Hvis du ser nogen tegn på angreb, spray dine vinstokke med insektbekæmpelsesmidler sæbe. Hvis dine vinstokke er plantet i krukker, isolere dem fra andre planter, så skadedyr ikke vil spredes.

5 Train klatring vinstokke ved hæftning en plastik lynlås slips på en væg eller espalier og looping det løst omkring din vin. Sørg for at holde dem godt beskæres som de vokser, fordi de kan få tung nok til at vælte små understøtter.

TIPS

  • Plant jasmin uden vinduer og tæt indgangsparti, så duften kan drive selv huset i foråret og sommeren.

relaterede artikler