Sådan Transplant en TI Plant

November 4

Den Cordyline fruticosa, i daglig tale kendt som Ti anlægget, er en stedsegrøn plante hjemmehørende i forskellige tropiske zoner. Anlægget er let genkendelig ved sin enkelt træ stilk toppet med store, brede blade og lyse bær. Ti Anlægget kan nå en højde på mere end 10 fod og er en fremragende samtale starter på grund af dens usædvanlige form. Gartnere kan være nødvendigt at omplante en Ti plante, hvis det bliver for stor til sin nuværende placering.

Instruktioner

1 Forbered jorden på det sted, hvor du planlægger at omplante Ti anlægget. Brug en skovl og arbejde i jorden til en dybde på tre til fire inches. Løsn nogen store bidder af snavs, og fjern eventuelle fremmedlegemer og klipper.

2 Grave op Ti anlægget. At grave, indsætte skovl lige ned omkring Ti planten i en afstand af fire til fem inches fra plantens stilk. Efter oprettelse af en cirkel omkring planten, scoop opad for at fjerne stilken og de fleste af sine rødder.

3 Omplant Ti fabrik i det område, du har forberedt. Begrave planten op til det punkt, hvor det tidligere var begravet. Bræk bladene af Ti plante for at reducere stress og vandtabet som planten genetablerer sig selv. Vand flere gange dagligt, at holde jorden fugtig indtil nye bladknopper vises på toppen af ​​stokken. Efter denne tid, reducere vanding til to gange dagligt.

4 Lav en skæring af Ti anlægget. Dette er den mindst arbejdskrævende metode til at transplantere Ti anlæg og drager fordel af plantens evne til at vokse fra et afskåret shoot. Brug håndsav eller beskæresaks og snip en fire- til fem-tommer-lange stykke fra toppen af ​​plantens stilk.

5 Sink den skære lodret ned i jorden med den afskårne kant nedad. Begrave den med halvdelen af ​​dets stilk er under overfladen. Nogle gartnere vælger at støve plantens cut ender med rode pulver. Pulveret accelererer root voksende proces, men er ikke nødvendigt.

6 Pack snavs omkring stilken for at holde den oprejst. Vand dagligt, holde jorden fugtig. Anlægget vil begynde at vokse nye rødder og skabe nye bladknopper inden for syv dage.

TIPS

  • Grøn-bladede Ti planter gør bedst i delvis skygge. Rød-bladede Ti planter udvikle de mest levende farver, når de dyrkes i direkte sollys.

relaterede artikler