Hvorfor Do Flowers Har Pleasant Smells og lyse farver?

April 8

Hvorfor Do Flowers Har Pleasant Smells og lyse farver?


Selvom blomster ofte vises som lyse og luftige symboler Letfærdighed i poesi og litteratur, er de i virkeligheden designet med en evolutionær formål, der giver blomst med flere fordele. Disse blomster ofte vise lyse farver, dufte og interessante figurer, der koster megen energi at producere. Stadig, er resultatet en meget vellykket design, der hjælper blomster udføre deres vigtigste funktion: bestøvning.

lugter

Mange have blomster er udstyret med en behagelig duft, der kan transporteres over store afstande gennem luften. Duften er som regel både afslappende og attraktivt for mennesker, og som et resultat, vi har opdrættet dem i tusindvis og beskyttede dem ved at placere dem i kontrollerede miljøer, såsom grønne huse og haver, hvor vi holder dem sunde og sikkert fra skadedyr og barske vejr. Blomster giver dog producere behagelig lugt at tiltrække ikke mennesker, men bestøvende insekter. Disse dufte vift tværs briser reklame og giver en målsøgende fyrtårn for insekter som bier og sommerfugle.

farver

Når et insekt tiltrækkes af den søde duft af blomster, er det ofte ført til et plaster af tilsvarende eller samme arterne blomster og ikke til en enkelt plante. Med mennesker, er der behov for en anden end duft uafgjort; for mange, at lodtrækningen er farve. Blomster forbruge megen energi til blomst i lyse opblomstringer, der skiller sig ud, selv blandt andre af samme art. De blomster, der er sundeste er tilbøjelige til at producere den bedste farve og vil sandsynligvis også blive valgt ved at gennemse insekter til bestøvning. Denne proces hjælper de sundeste blomster videregive deres gener, mens andre dør ud.

Former

For blomster såsom spøgelse orkidé i det sydlige Florida, form er lige så vigtig som farve. Selvom mange blomster bestøves af flere arter af insekter, blomster som spøgelset orkidé danner en bestøvende forhold med kun én insektarter. Ghost orkideer bestøves af sfinksen møl, og på grund af dette, de forme deres kronblad systemet i overensstemmelse med de lange, halm-lignende snabel af sphinx møl. Dette forhindrer tyveri af nektar fra andre dyr og giver sphinx møl et let måltid. I mellemtiden er de støvdragere placeret i den helt rigtige område at gnide mod møl, mens det fremføres. Igen, bestøvning er det ultimative mål for blomsten.


relaterede artikler