Hydrangea Sygdomme i Northwest Washington

August 26

Selvom en typisk sygdomsresistente plante, hortensiaer i Pacific Northwest er modtagelige for visse svampe og 14 stammer af ringpletvirussatellit. Svampen dyrker i de fugtige og fugtige betingelser for regnfuldt Washington vejr. Der er mange fælles sorter af hydrangea, især de velkendte mop head sorter, som er resistente over for sygdomme og skadedyr.

Bud og Flower Blight

Bud og blomst skimmel er en svampesygdom. Svampen koloniserer i svag, døende eller døde dele af planten og kan angribe sunde dele derfra. Blomsterblade er modtagelige på noget tidspunkt i vækst, og bladene kan blive smittet som syg blomster falde på dem. Symptomerne på opløbet og blomst afsvide er brune blomsterblade, knopper, der bliver brune før åbning, pletter på bladene (især hvor inficerede kronblade er faldet) og fuzzy grålig brun vækst på dødt plantevæv. For at undgå denne sygdom til rummet planter mulighed for luftcirkulation. Sigt vandet mod rødderne, og undgå sene aften og overliggende vanding. Fjerne døde snavs så hurtigt som muligt.

meldug

En anden svamp, der vokser under fugtige forhold, men især i skyggefulde pletter er meldug. Symptomerne omfatter et hvidt pulver på blade 'undersiden og gullig blotching eller en rødbrun farve på toppen af ​​bladene. Denne svamp kan forårsage blomstre nedsat vækst og deformation. For at holde denne svamp i skak, plads planter til luftcirkulation. Hvis det er muligt, plante i en solrig placering eller transplantation til et solrigt område. Oregon State University fabrik sygdomsbekæmpelse afdeling foreslår plantning resistente sorter såsom "veitchii" eller semi-resistent "Madame Emile Mouilliere," "Forever Pink", "Lilacina" og "Holsten."

Ringspots

Ringspots er forårsaget af en virus, der kan spredes gennem forskellige midler. Nogle er spredes gennem skære knive, bladlus og frø. Der er mange sorter, der er resistente over for virusset. Den tomatringplet er også fundet på hortensiaer. Fjernelse af ukrudt, der kan rumme virus og skadedyr, der bærer dem kan hjælpe med at forhindre og kontrollere virus. Rene knive mellem stiklinger i en opløsning af trinatriumphosphat.

Hydrangea klorotiske Mottle Virus

Denne stamme af ringpletvirussatellit er den, du måske ønsker at se i det nordvestlige Washington. Den hortensia macrophylla er modtagelig for det, og det sker for at være den mest almindelige og velkendte af hortensiaer. Symptomerne omfatter blade blærer, med pletter vises. Det kan spredes ved at skære knive og den grønne fersken bladlus.


relaterede artikler