Fælles Roof Spær Design

February 23

Spær er skelettet af en tag, knoglerne, der understøtter huden af ​​decking og helvedesild. Dårlige spær lave dårlige tage. Spær skal afskæres ved de rette vinkler til at passe med andre komponenter i et hus og skal være lavet af det rigtige træ til at støtte belastningerne eller belastninger, som de taget. Belastninger vil variere fra lokalitet, klima og beg, eller vinkel, på et tag.

Fælles Rafters er almindelige i alle Tage

Fælles spær kaldes, at fordi de er fælles for alle typer tag. De er lavet til at køre ned fra en top til en ydervæg og at danne en eave med et udhæng ud over væggen. Fælles spær er oftest forbundet med gavl tag, som har et center peak og skråninger på to sider, men de også anvendes i hofte, saltbox, skur og andre tag stilarter, herunder Gambrel tage, der har flere skråninger på hver side.

Plumb Cut er kritisk

Det mest kritiske element i en fælles spær er toppen eller lod snit, som danner toppen, når to spær placeres sammen fra modsatte sider. Den lod snit løser banen eller hældningen - og banen bestemmer vinklen på lod cut. Plumb nedskæringer beregnes på stigning eller vinklen på et tag, i inches per fod. Således vil en 5/12 banen skråner op fra væggen 5 inches for hver foden af ​​spær run, afstanden hver spær skal understøtte mellem væg og top.

Birdsmouth Passer Wall

Den næstvigtigste del af et spær kaldes birdsmouth, en trekant skåret i bunden af ​​spær bord, hvor den møder væggen. Denne trekant, generelt 1 tommer med 3 1/2 inches, skal beregnes, så spæret passer holdent på toppen af ​​hætten bord på den ydre væg, med bunden af ​​birdsmouth trekant flugter med den ydre kant af hætten bord og resten af trekanten hviler solidt på toppen af ​​brættet. Dette kaldes også lejepunktet af spæret, fordi det er hvor taget belastningen bærer på væggen.

Rafter Tail Bestemmer Eave

Et tredje og variabelt element i et spær er Halen. Dette er den overhæng eller en del af spær, der går forbi væggen for at danne en tagudhæng. Længden af ​​halen vil variere med tag design og bredde tagrendeprofil ønskes. Selve ende af halen kan skæres firkantet og venstre afsløret eller med en vinkel skære ligner den plumpe cut men modsat, at være dækket med en vender bord, eller fascia, der trimmer ydersiden af ​​et tag.

Andre elementer Tilføj Strength

Andre elementer, der kan påvirke Spær design er en højderyg bord, der løber længden af ​​taget mellem spær toppe, cross eller krave slips og gavl studs. Ridge boards generelt er 2-tommer tømmer (faktisk 1 1/2 inches tyk) og lodde nedskæringer justeres 3/4 tommer på hver spær at gøre plads til højderyggen. Kryds eller krave bånd er bestyrelser, som regel to-for-4-inch, skåret til at passe mellem spær omkring en tredjedel af vejen mellem toppen og loftet for at tilføje styrke. Gable studs er 2-for-4s skåret til at passe og naglet mellem bunden af ​​en højderyg bestyrelse og hætten bord på en endevæg.


relaterede artikler