Sådan Plant butternut squash i North Carolina

July 1

Sådan Plant butternut squash i North Carolina


Butternut squash er en type vinter squash (Cucurbita moschata), der vokser på vinstokke i hele sommeren og dens frugter lov til at modnes og hærde til høst ved starten af ​​efteråret. Voksende meget gerne græskar, vinter squash vinstokke er modtagelige for mange af de samme skadedyr og sygdomme, såsom vin soegerne, agurk biller, pickleworms og forskellige stamceller og blade svampe. Når frugterne høstes, har de tendens til at gemme sig godt i et køligt, tørt sted, op mod tre måneder i henhold til Bob Polomski, forfatter til "Måned-for-måned Havearbejde i Carolina." Generelt når frøene er sået, butternut squash er klar til høst 60 til 100 dage senere.

Instruktioner

1 Vælg et solrigt sted i haven, hvor jorden er frugtbar, rig på kompost og veldrænet. For at mindske sygdomsproblemer, North Carolina State University gartnere foreslå denne haven sted være, hvor ingen græskar, squash, agurker og meloner tidligere blev dyrket de seneste to år.

2 Dyrk jorden dybt med en have skovl til en dybde på 8 til 12 inches. Indarbejd enhver kompost eller godt rådnet gylle i jorden på dette tidspunkt, også. Carolina rød lerjord har brug for en god mængde af organisk stof tilsættes for at forbedre tekstur, porøsitet og afløb. Sandy haven jord, såsom i Coastal Plain (Sand Hills), også drage fordel af tilsætning af organisk materiale.

3 Break-up eventuelle klumper af jord og organisk stof, pulverisering det ind så små stykker som muligt med skovlen bladet og rive. Grade haven webstedet jævnt som forberedelse til frø plantning, når alle faren for foråret frost er forbi. Lad jorden at bosætte naturligt.

4 Følg anvisningerne på frø pakke for den specifikke række butternut squash købt. Bagsideetiketten afslører sådybden samt varigheden af ​​frøspiring. Beslut, hvis du ønsker at plante squash frø i en cirkulær klynge eller "bakke" eller i en stor indbyrdes afstand række.

5 Træk hakke klinge over jorden for at skabe en plantning fure-bassin, der er omkring 6 til 8 inches i diameter og ca. 1/2 til 1 tomme dyb. Placer 3 til 5 frø i jorden, hvilket gør, at de er på et passende plantning dybde som skitseret på kimpakken.

6 Sæt jorden tilbage oven på butternut squash frø og forsigtigt skubbes helt ned med bagsiden af hakke bladet.

7 Sæt 18-tommers spil lige ved siden af bakken, så du senere hurtigt kan identificere hvor squash vin base og rødder er, hvis du har brug for vand.

8 Påfør 1 til 2 inches af vand fra et drys dåse til den sået frø bakke.

9 Overvåg bakken over de næste syv til 14 dage, venter på de planter til at stikke op fra jorden. Hvis naturlig nedbør mangler og haven jordoverfladen bliver tør, drys en tomme af vand fra vandkande over bakken at holde området fugtig (men aldrig klæg).

TIPS

  • Du kan dyrke og forberede plantning område i foråret flere uger før frø såning, og så bare vente, indtil truslen for frost er forbi. Såning butternut squash sker typisk i maj i North Carolina: begyndelsen af ​​maj i sydøst Coastal Plain, midten af ​​maj i Piemonte og i slutningen af ​​maj i foden og bjerge.
  • Køb frø af sygdomsresistente sorter af butternut squash. Disse typer typisk er mindre vedligeholdelse og kræver ikke så meget overvågning i løbet af sommeren eller vise problemer med forskellige svampesygdomme.
  • Må ikke plante butternut squash, hvor modne planter ikke modtager mindst 8 timer af sollys i løbet af vækstsæsonen. Utilstrækkelig lys og varme vil mindskes blomstring og udvikling af frugter.

relaterede artikler