Sådan Udbrede en Giant Liriope

November 1

Evergreen gigant liriope endears sig til mange gartnere og anlægsgartnere, da det vokser ubesværet med lidt opmærksomhed og vil leve i mange år, når der er etableret i en solrig seng. Den slanke, græs-lignende blade giver en attraktiv bunddække året rundt, men især om sommeren, når det er følgeskab af prangende, bleg-lilla eller hvide blomsterklaser. Evergreen gigant liriope udbreder lige godt fra frø og divisioner. Dog vil divisioner give en moden plante hurtigere end frø og vil mere gengive vækst vane og blomst farve moderplanten.

Instruktioner

Sådan Udbrede Giant Liriope fra Seeds

1 Soak de gigantiske liriope frø i 85 F vand i 24 timer. Forbered en seng til frø, mens de suge. Hæld vandet fra frø på et ark papir håndklæde, når du er klar til at tilså dem.

2 Kør en roterende rorpind tværs et godt drænende, delvis skygge seng. Indstil knivene indtil i en dybde på otte inches at give tilstrækkelig plads til de gigantiske liriope planter til at sætte ned dybe rødder.

3 Sow giant liriope frø ca. 1/2-inch dyb, eller i en dybde svarende til to gange længden af kimet. Space frø seks inches fra hinanden. Helt dække frøene med jord, så ingen lys når dem.

4 Vand sengen med en haveslange, indtil jorden føles fugtig i en dybde på tre inches. Vand hver par dage, eller når jorden tørrer ud i den øverste tomme.

5 Hold øje med spiring i 25 til 30 dage. Tynd de gigantiske liriope kimplanter til en hver 12 inches, så snart de vokser til to inches i højden.

Sådan Udbrede Giant Liriope fra divisioner

6 Forbered en seng før indsamling gigantiske liriope divisioner til formering. Vælg en delvis skygge plet med lerede, let sur jord. Arbejde jorden til en 6-tommers dybde under anvendelse af en rotorharve, indtil jorden er løs.

7 Grav op de gigantiske liriope divisioner under morgentimerne, når vejret er køligt og fugtigt. Undgå indsamling divisioner i eftermiddag da blade og rødder kan visne i varmen.

8 Mål out 3-square-tommer dele fra kanten af en etableret gigantiske liriope anlæg. Grave ned omkring hver del ved hjælp en have murske. Tryk på bladet af murske fire inches dyb til at bryde en stor, produktiv del af rødder.

9 Lirke de gigantiske liriope divisioner fra jorden. Smuldre off omkring en tredjedel af jorden fra omkring rødderne. Wrap rødder afdelinger i våd avis for at holde dem køligt indtil du plante dem.

10 Dig en plantning hul for hvert kæmpe liriope division. Foretag hullerne en tomme større i dybde og diameter end rødder divisionerne. Space hullerne 12 inches fra hinanden.

11 Fyld bunden af hvert hul med løs jord. Hold divisionerne i hullerne, så spidserne af rødderne rører jorden i bunden og bunden af ​​bladene er på niveau med den omgivende jord. Udfyld omkring rødderne med jord.

12 Vand de gigantiske liriope divisioner med en haveslange, indtil jorden er fugtig på en 3-tommer dybde. Bevar fugt på dette niveau i to uger efter plantning dem, så reduceres vand til to inches hver fem til syv dage.


relaterede artikler