Rød Mulberry Tree sorter

February 19

Den røde, amerikanske eller rød shahtoot brombær, Morus rubra, er en mellemstor træ med dybe, blålig-grønne blade med savtakkede kanter. Native til Nordamerika, røde morbær spænder fra Florida til Canada og vestpå til Dakotas og Texas. Røde morbær lever op til 75 år, og er hårdføre i USDA zone 5 til 8. Plant morbær væk fra fortove og dæk for at forhindre farvning, når deres saftige bær falde.

heirloom Morbær

Tre primære sorter af røde Mulberry blev udviklet fra amerikanske indfødte lager: "Hicks Everbearing," "Stubbs" og "Johnson". "Hicks" producerer en meget sød og saftig frugt med en sur tang. "Hicks" er mindre end indfødte røde morbær, med bær med udløb i slutningen af ​​november. De skal beskæres før hver ny sæson for at stimulere væksten frugt. "Hicks" og "Stubbs" var populære til udplantning i hog græsgange og gøre godt selv i dårlig jord. "Johnson" er en række udviklet af Joseph E. Johnson i bestræbelser på at stimulere en udvikling Utah avlen industrien; det er ikke almindeligt tilgængelig i dag. Næsten et århundrede efter deres indførelse, har disse sorter afløst af nyere sorter.

Illinois Everbearing

"Illinois Everbearing" er en hybrid krydsning mellem den røde og hvide morbær, udviklet i Illinois i 1947. Træet producerede så store, næsten uden kerner bær, med 1958 planteskoler begyndte at introducere planten til kommercielle Mulberry producenter.

gelato

Den fede, røde bær af "Gelato" indeholder nok sukker, at de ofte soltørrede at blive spist i løbet af vinteren. "Gelato" blev hybridiseret i Italien ved hjælp af amerikanske røde Mulberry lager. Bærrene modnes i juni, kort efter hvide morbær og tidligere end sorte Mulberry sorter.

Dwarf Red Shahtoot

Dværgen røde shahtoot, en variant af Morus rubra, er en kompakt træ, der vokser store, søde frugter. Disse træer er ofte plantet i baggårde og høstes til tærter, syltetøj, vin og saucer. Beskæring i løbet af sæsonen kan stimulere en anden afgrøde. Mest udbredte i Australien, har dværgen røde blevet indført i Nordamerika og Europa.


relaterede artikler