Sådan Care for & Clean Gardiner

July 16

Sådan Care for & Clean Gardiner


Gardiner giver privatliv samt overdøve sollys og dække uskøn vindue trim med en dekorere stof. Gardiner kan hurtigt blive nusset, støvede, beskidte og ildelugtende. Lugte fra hverdagen - såsom madlavning, kæledyr og røg - kan blive fanget i fibrene i gardinerne, efterlader en ubehagelig aroma i et rum. Med den rette pleje og rengøring, vil dine gardiner holder i mange år fremover.

Instruktioner

Maskinvaskes Gardiner

1 Fjern gardinerne fra gardinstang eller kroge.

2 Indstil din vaskemaskine til den passende vandtemperatur for forhænget specifikke stof. Check gardinet emballage eller etiket til at bestemme den korrekte vandtemperatur.

3 Tilføj 1/4 kop vaskemidler og en kop hvid eddike til vaskemaskinens tromle. For front-loading vaskemaskiner, hæld vaskemiddel i sæbeskålen og eddike i blegemiddel beholderen.

4 Nedsænkes gardinerne i vandet og luk vaskemaskine låget. Lad vaskemaskinen til at fuldføre en fuld cyklus. For front-loading vaskemaskiner, placere gardinerne i vaskemaskinen, lukke døren og starte vaskemaskinen.

5 Fjern gardinerne fra skiven. Anbring straks de fugtige gardiner i tørretumbleren. Indstil tørretumbleren til den delikate cyklus og tillade gardiner tørre. Placer ikke silke gardiner i tørretumbleren. I stedet hænge silke gardiner uden for direkte sollys, og lad dem lufttørre.

Håndvask Gardiner

6 Fjern gardinerne fra gardinstang eller kroge.

7 Fyld dit badekar med nok koldt vand til at dække gardinerne helt.

8 Tilføj 1/4 kop vaskemidler og en kop hvid eddike i vandet. Brug din hånd til at blande indholdet sammen.

9 Nedsænkes gardiner i vandet. Ryst gardiner i vandet med hænderne for at efterligne en blid vaskemaskine cyklus.

10 Dræn vandet fra badekarret. Fyld badekarret med koldt vand igen. Ryst gardiner og vand, indtil gardinerne er skylles grundigt.

11 Dræn vandet fra badekarret. Squeeze - ikke vride - det overskydende vand fra gardinerne forsigtigt.

12 Hæng gardiner på en linje for at tillade dem at dryppe.

Omsorg for Gardiner

13 Undersøg gardiner før vask. Reparere eventuelle river eller tårer i gardinerne. Forsigtigt strække gardiner til at kontrollere for tegn på forrådnelse. Rotting gardiner kan ikke repareres og skal udskiftes.

14 Fyld en ren sprayflaske med lige dele vand og hvid eddike. Mist ildelugtende gardiner stadig på gardinstang med blandingen for at fjerne lugt. Du kan tåge gardinerne med ufortyndet hvid eddike til at slippe af hårde lugte såsom røg.

15 Fastgør polstring pensel til din vakuum s slange. Brug polstring børste til at fjerne støv fra dine gardiner, mens de stadig er på gardinstang.

TIPS

  • Voiles og netto gardiner skal vaskes i hånden.
  • Tjek dine gardiner 'vaskeanvisninger. Hvis det hedder tør-rensning, ikke hvidvaske i vaskemaskinen eller håndvask. Det kan skade dine gardiner.
  • Foret gardiner kan ikke rengøres hjemme. I stedet er de fleste de rengøres professionelt af renserier.

relaterede artikler