Hvilken størrelse Pot skal jeg bruge til en fire fod bred Plant?

October 3

Transplant planter købt fra dit lokale havecenter eller planteskole i potter eller dekorative containere, når du får dem hjem. At vælge den rette størrelse potter eller plantning beholdere til planteskoleplanter er svært, især når disse planter er større end den gennemsnitlige 1-gallon stueplante. Desværre er bredden af ​​en plante har meget lidt at gøre med størrelsen potten den har brug for en sund vækst. Kig i stedet på plantens højde og rootball størrelse til at bestemme en passende størrelse gryde for en 4 fod bred plante.

Lodret Vækst retningslinje

Brug plantens højde for at fastsætte en passende gryde størrelse. Mål fra plantens top til bunden af ​​rodklumpen at finde sin nøjagtige højde. Puljens størrelse valgt bør oversætte til 1 gallon pr foden af ​​vertikal vækst. For eksempel, hvis dit anlæg er 5 fod høje, du har brug for mindst en 5-gallon pot.

rootball retningslinje

Overvej plantens rootball størrelse, når du vælger en passende gryde eller plantning container. Vælg en stor nok gryde til at rumme rodklumpen, der også giver plads til vækst. Når den placeres i potten, bør der være mindst 4 til 6 inches af rummet mellem rodklumpen og siderne af plantning container. Beholderen bør være høj nok til at rumme rodklumpen højde.

Plantning Container Materiale

Plantning beholdere er fremstillet af en række forskellige materialer, herunder plast, keramik, glaseret keramik, sten, metal, træ og syntetisk tømmer. Beholdere af nonbreathable materialer, såsom plast, glaseret keramik og syntetisk tømmer, er særligt gavnlig, da de spare jordfugtighed, der giver mulighed for mindre hyppig vanding. Hvis du foretrækker at bruge et træ gryde eller plantning container, skal du vælge en lavet af en naturligt vandtæt træ, såsom redwood eller cedertræ.

indstøbning

Korrekt pottemuld praksis er afgørende for anlæggets langsigtede sundhed. Før indstøbning, sikre potten har mindst fire 1/4-inch drænhuller i bunden. Bor dine egne drænhuller, hvis nødvendigt. Dæk drænhuller med 2 til 3 inches af groft grus eller knækkede keramik stykker. Pot dit anlæg i den forberedte beholder ved hjælp af et godt afdrypning pottemuld mix. Sæt planten i samme højde som i sin oprindelige beholder.


relaterede artikler