Sådan gør du: Shallow-Well Drilling

September 15

Sådan gør du: Shallow-Well Drilling


bevaring Vand og svindende vandforsyningen i mange områder har tvunget husejere og gartnere at finde alternative midler til at overrisle græsplæner og til vand haver. Tap ind i din lokale grundvandsmagasin at opfylde dine vandforsyning behov, især hvis du bor på blødt sand og ler lag jord. Lær det grundlæggende i din lokale grundvand hydrologi og jet bore et eller flere overfladisk gør-det-selv vand brønde til at forøge din hjemlige vandforsyning og til at holde dine græsplæner og haver frodige og grønne.

Instruktioner

Shallow-Well Drilling

1 Find godt på et sted, der er bekvemt for fremtidig brug. Grave et hul diameter 2-fod med en skovl så dybt som du overhovedet kan. Brug en 8-tommer power diameter jord snegl (eller hånd indlæg hul digger) til snegl længere nede så dybt som muligt. Skær en 8-tommer cirkel i centrum af den halve ark af krydsfiner ved at bore igennem med en 1/2-inch sneglebor og færdiggøre cirklen med den reciprokke sav. Placer dette krydsfiner arbejdsplatform direkte over midten af ​​den augured hul.

2 Indstil ydre godt beklædning. Placer rørdiameter 10-fods med 6-inch løst ind i hullet. Dit ultimative mål er at forlade omkring 1 foden af ​​"stickup" over jordoverfladen. Bor 1/2-inch huller placeret 2 inches og 9 inches fra den ene ende af hver af de to 2-fod 2 tommer x 4 tommer stykker af tømmer. Skabe et håndtag til at vride 6-tommers stål ydre hus ved fastboltning af to 2-inch 4-inch stykker tømmer sammen med 10-tommer bolte møtrikker og skiver, forlader uborede sider stikker ud på hver side af den 6-tommers rør.

3 Klargør brønd skærmen med gensidig saven til at skære adskillige 1-inch til 1,5 tommer lange slidser omkring 1/2-inch fra hinanden og parallelt med diameteren af den 3-tommer indre brøndforingsrør. Skær så mange slots som muligt i et regelmæssigt mønster over de nederste 2-fødder til 3-fødder af beklædning, men ikke så mange eller så tæt sammen som at svække røret. Efter slotting, installere denne screenede indre hus ned inde i ydre 6-tommers kabinet.

4 Begynd jetting brønden ved at tilslutte en haveslange med god vandtryk til den 3/4-inch gevindskårne stålrør hjælp det slangelignende til-3/4-inch rør adapter. Placer denne 3/4-inch rør inde i indre 3-tommer kabinet og tænd vandforsyningen med så meget vand pres som muligt. Brug denne vandstråle til at uddybe og udvide borehullet af brønden og at indstille tarme til deres rette dybder. Brug træ håndtag og rørtang til at vride og dreje rør nedad mens jetting brønden. Løft og stak 3/4-inch jetting borerør op og ned flere gange for at fjerne jord og rydde borehullet.

5 Brug trappestige og og alle tilgængelige korte rørsektioner for bekvemmelighed mens jetting. Rørtang til at udveksle korte rørsektioner til længere rørsektioner som ophøret af rørene nær toppen af ​​1-fods høje ydre hus. Fortsæt jetting og tilføje rørsektioner, indtil du når en dybde på 20 fod og derover eller indtil du når grundfjeldet "afvisning", over hvilket man ikke kan bore eller jet yderligere.

6 Indstil ydre 6-tommer og indre 3-tommer godt tarme til deres endelige højde på omkring 1 fod over jorden overflade. Fortsæt jetting brønden indtil returvandet er temmelig klart og fri for sand og sediment. Fjern 1/2-inch jetting boreskaftet. Brug kaffe kan at hælde omkring 5 pounds af grus i det indre hus, mens du sikre den forbliver stram i bunden af ​​brønden. Hæld forsigtigt resten af ​​grus i det ringformede rum mellem det indre 3-tommer og ydre 6-tommers tarme. Drej og løft den indre 3-tommer kabinet blot et par inches til at tillade grus for at komme under og rundt om hele godt skærmen.

7 Fuldend godt ved at fylde den resterende del af det ringformede rum mellem det indre og ydre hylstre med en opslæmning af Portland cement at beskytte godt mod forurening. Hæld den resterende del af cement mix omkring det ydre hus for at holde den sikkert på plads. Tilbage fylde udgravningen med jord. Installer den elektriske brønd pumpe eller håndpumpe ifølge producentens anvisninger.

8 Udvikle din udfyldte godt ved at pumpe kontinuerligt indtil vandet er rent og klart.

TIPS

  • Brug en nedstryger eller gensidig sav til at skære skarpe trekantede "tænder" i enderne af din boring, jetting og tomrør til støtte i deres installation ved at skære gennem kompakt jord lettere.
  • Lån ekstra rindende vand fra en nabo til at tilføje en anden slange og større vandtryk til din vandstråle boring operation.
  • PVC-rør kan erstattes til stålrør for overfladisk godt boring og installation, især i områder underlain af blødere mindre kompakte jord såsom sand og silt.

relaterede artikler