Sådan Kill canadiske Thistle

October 15

Er din værftet blive invaderet af disse fælles lilla tidsler? Canadiske tidsel (Cirsium arvense), der ofte omtales som Canada tidsel, kan synes at være en meget attraktiv blomstrende plante ved første øjekast, men det kan blive en landscaper mareridt. Denne skadelige ukrudt er meget invasive og gror godt på mange områder i USA. Du kan fjerne denne ukrudt fra din værftet og haven med en lille vedholdenhed.

Instruktioner

Udrydde Pesky Canadian Thistle

1 Identificer umodne ukrudt. Canadiske tidsel er let genkendelig med sine støvede violet blomstrer når i fuldt flor, men mindre indlysende, når det er bare at komme etableret. Kig efter små, dybe grønne klumper i midten af ​​din værftet eller haven. Ved nærmere eftersyn, mærke til de lange, spidse blade med savtakkede kanter. Bladene vil synes at være spiring udad fra midten lidt over jorden, da de unge planter til ikke at vise meget stilk. De skarpe tidsler kan mærkes langs bunden af ​​hvert blad.

2 Fjern disse umodne tidsler med en simpel hånd skovl, hvis der kun et par stykker i din værftet. Grave et par inches rundt de synlige rødder for at sikre fjernelse af hele rodsystemet. Træk forsigtigt eventuelle pælerod, der har undsluppet din skovl. Disse pælerod kan nå op til tre fødder i modne tidsler. Fuldstændig fjernelse af hele planten, herunder rødder, er det nødvendigt at kunne udrydde denne ukrudt.

3 Mow ned områder, hvor canadiske tidsler har blevet bredt udbetalt. Slå før planterne har en chance for at blomstre. Canadiske tidsler forplanter ved hjælp af frø distribution og pælerod. Det er vigtigt at skære planterne før frøene har en chance til at modnes.

4 Anvend et herbicid formuleret til brug på canadiske tidsel over din frisk mowed område så hurtigt som muligt. En systemisk herbicid indeholdende glyphosat, såsom Rodeo eller Roundup, kan bruges på områder, der indeholder ønskelige planter. Broadcast dette over hele området, eller bare spray direkte på de udsatte tidsel. Genansøgningen kan være nødvendig. Følg alle retninger og forholdsregler på etiketten, når du bruger ukrudtsmidler.

5 Burn off store områder af landdistrikternes jord, der er blevet overtaget af canadiske tidsel. En kontrolleret forbrænding kan være den eneste måde at sikre fuldstændig fjernelse af dette ukrudt i situationer, hvor det er blevet meget tyk og invasiv. Landmænd ofte brænde områder mellem høst og plantning at give deres afgrøder den bedste chance for succes i kampen mod canadiske tidsel. Kontakt din lokale brandvæsen om love og bestemmelser vedrørende kontrollerede forbrændinger i dit område.

TIPS

  • Bær tykke handsker ved håndtering canadiske tidsel.