Have Patio Planter

June 5

Have Patio Planter


Intet forbedrer udseendet af et dæk eller gårdhave ligesom placeringen af ​​blomster i containere. Patio haver er fantastisk til lejlighed beboere, der ønsker at dyrke deres egne grøntsager. Voksende tomater og peberfrugter på en balkon eller terrasse skaber eller udvider en have. Det er også muligt at udvikle en særlig urtehave til madlavning inden for rækkevidde ved at bruge containere på terrassen. Friske krydderurter krydre enhver skålen, og hvilken bedre måde at gøre dette end at dyrke dine egne.

årlige Blomster

Plantning årlige blomster i krukker på terrassen giver en stor variation. Sæsonfisk kommer i en bred vifte af størrelser, farver og arter til at lyse op enhver regional gårdhave. De Dusty Miller sorter som fuld sol og anvendes primært til at tilføje løv til en gruppering. Deres vækstsæsonen er generelt fra april til oktober. Sorter af morgenfruer tilpasse sig container dyrkning under fuld sol med blomster, der normalt en nuance af orange eller gul. Typisk vækstsæson for morgenfruer er fra juni til oktober. Petunier er populære blomster til terrasse eller dæk kasser med deres forskellige farver. Petunier foretrækker sol, men vil tolerere halvskygge og normalt blomstrer fra juni til oktober. Andre enårige, der fungerer godt i containere er Zinnias, stedmoderblomster og løvemund. Hængende kurve af begonier, pelargonier og Impatiens også tilføje farve til din terrasse.

stauder

Stauder er levedygtige muligheder for terrasser, selv når de plantes i containere, de vil fungere som en årlig. Yarrow planter giver løv til en blomst gruppering og foretrækker fuld sol. Der er et par forskellige sorter med en kortere vækstsæson spænder fra juni til august. Shasta Daisy har også en kortere vækstsæson fra juni til august og foretrækker fuld sol. Shasta tusindfryd producerer store hvide blomster og fås i dobbelt former. Andre muligheder for stauder på terrassen omfatter krysantemum og lupin sorter.

Urter

Urter, der vokser i en kompakt form og ikke er for høj til beholdere tilpasse sig godt til gårdhave havearbejde. Nogle flerårige urter planter såsom merian og rosmarin, hårdfør til zone 9 og 8, henholdsvis kan bringes ind i huset i løbet af lavsæsonen måneder for at bevare dem. Sted i en solrig værelse eller i et vindue drivhus. Nogle andre urter, der vokser godt i containere omfatter katteurt og romersk kamille, som begge er hårdfør til zone 3. Horehound og citronmelisse er hårdføre til Zone 4, og lavendel er en staude, der er hårdfør til zone 5. Andre urter til at overveje, er oregano , persille, salvie, estragon og timian.

Tomater og peberfrugter

Gør dit eget salsa eller bare voksende tomater og peberfrugter til brug i madlavning er en mulighed, selv om du bor i en lejlighed. De fleste sorter af både tomater og peberfrugter egner sig godt til dyrkning i containere. Placer containere i fuld sol og bruge stakes eller bure for at støtte de grøntsager, som de vokser. Så høste frugterne når du spiser den producere, at du har dyrket og høstet selv.


relaterede artikler