Forskellen mellem Crystal & Lead Crystal

January 25

I århundreder har folk beundret den mousserende, lysende kvalitet krystalglas. De to typer af krystal er blykrystal, som betragtes som den højeste kvalitet krystal lavet, og skåret krystal, som ikke indeholder bly, og er ikke så strålende udseende som blykrystal. Uanset hvad den type, dog et fint stykke krystal vil altid fange en beundrende øje.

Crystal Historie

Den første krystal blev produceret omkring 500 f.Kr. i Mesopotamien. Bly krystal blev opdaget i 1674, da en engelsk glaskunstneren ændrede hans formel, erstatte blyoxid for calcium. Briller, bægre og stemware, vaser, objekter d'kunst og smykker er nogle af de mange krystal elementer mennesker nyder ejer.

Sammensætning

Alle krystal er glas. Forskellen er, at blykrystal har bly i det, mens andre krystal ikke gør. Crystal er lavet af silica (sand), natriumoxid (soda) og calciumoxid (kalk). I blykrystal, er calcium udeladt og blyoxid er substitueret. Blykrystal stykker indeholder 24 procent til 32 procent blyoxid.

.

.

Ligheder og forskelle

Både snit (eller "almindelige") krystal og blykrystal er facetteret, eller skæres, men skåret krystal mangler gnist og reflekterende lys blykrystal. Blykrystal blæses og skåret i hånden, hvilket resulterer i skarpe facetter, der tilføjer glans. Slebet krystal, på den anden side, er frembragt ved maskiner fra en form. Maskiner facet også krystal, som giver de nedskæringer afrundede kanter.

Sikkerhed

Det er helt sikkert at bruge almindelige krystal beholdere til at tjene og opbevare mad. Blykrystal kan imidlertid udvaskes føring til objekter over tid, hvilket kan forårsage blyforgiftning. Reglen er, at mad og drikke kan serveres i bly krystalglas, skåle og servering stykker, men fødevarer bør aldrig opbevares i dem.

Crystal Virksomheder

Gorham, Godinger og virksomheder i Polen og Tjekkiet gør høj kvalitet slebet krystal. Nogle af de bedste bly krystal producenter er swarovsky, Baccarat, Steuban og Mikasa. Waterford Crystal Prestige er en ny linje af irsk krystal, erstatter Waterford Crystal, som nu lavet i Europa.


relaterede artikler