Hvordan at vide, hvilke grøntsager til Plant fra Seed

November 22

Hvordan at vide, hvilke grøntsager til Plant fra Seed


Foråret er det bedste tidspunkt at plante grøntsager fra frø i de fleste steder i USA. I varmere klimaer kan du tilføje efteråret dit Afkom plantning tidsplan. Nogle frø spirer bedre end andre, og nogle planter er bedst dyrkes fra frø i stedet købt som planter eller stiklinger. Her er nogle råd om hvad grøntsager til at plante fra frø.

Instruktioner

1 Rodfrugter normalt ikke kan lide omplantning så disse er bedst dyrkes fra frø. Rodfrugter ville være gulerødder, pastinak, rødbeder, radiser, skorzoner og rod persille. Da de er bedst dyrkes hvor plantet, frø dem i rækker og tynde de planter ved at trække dem vokser for tæt på hinanden. Denne måde de resterende anlæg har plads til at vokse uden konkurrence.

2 Nogle grøntsager, der vokser meget let fra frø ville være selleri, squash, majs, bønner og basilikum. Løg spirer samt gøre deres pårørende som porrer, forårsløg og purløg, men ikke dyrke dem fra frø, hvis løg flue er et problem i dit område.

3 Salat vil vokse godt fra frø, men ikke plante frø, når temperaturen stiger meget over det lave 70'sF som frø salat ikke spire godt i varmt vejr.

4 Mange frø i solanum familien - tomater, peberfrugter, aubergine, tomatillo, etc. har brug for en lang sæson til at vokse, så hvis du gør plante dem fra frø, bør de startes indendørs i varmen af februar eller marts for at være store nok til at plante ud, når foråret opvarmer jorden.

5 Frø som persille kan være vanskeligere at spire og bør lægges i blød i varmt vand natten før plantning for at hjælpe dem med at bryde vækstdvale.

6 mest usædvanlige grøntsager ikke kan findes i enhver anden form end frø. Usædvanlige sorter af tomat, tomatillo og mindre almindelige grøntsager som celaric, asparges ærter og fava bønne kan kun købes i frø pakker.

7 Beskyt dine frø fra fugle og gnavere. Lad ikke jorden tørre ud fra den tid, du plante din Sæd, indtil den lille sætteplante udvikler en dybere rodsystem. Voksende grøntsager fra frø er sjovt, fascinerende og den mest økonomiske måde at dyrke grøntsager i haven. For mere information om foråret havearbejde og hvordan man dyrker grøntsager fra frø, skal du kontrollere Ressourcer nedenfor.


relaterede artikler