Seed Planter & Seedless Planter

October 24

Seed Planter & Seedless Planter


Planter er opdelt i to kategorier: frøplanter og uden kerner planter. Seed planter kan være mere kendt af de fleste mennesker end kernefri planter er, fordi de er større og har tendens til at være prangende eller farvestrålende. Hjemmet gartner eller landscaper vil finde forskellige anvendelser for frøplanter og uden kerner planter på grund af deres forskelle i udseende, størrelse, funktion og behov.

Reproduktion

Den primære forskel mellem frøplanter og uden kerner planter er naturligvis, den måde, de reproducere. Seed planter formerer sig ved frø, som består af en beskyttende belægning holder en plante foster og mad til at embryo - hovedsagelig en plante version af et æg. Mange uden kerner planter formerer sig ved sporer, som er mikroskopiske partikler indeholdende det genetiske materiale af planten. Nogle planter sprede deres sporer på vinden. Sporerne af andre planter revet med af vandet. Nogle kernefri planter, såsom Marchantia liverwort, brække dele af sig selv, som derefter vokser til hele nye anlæg.

karvæv

En anden forskel mellem de to typer er, at nogle uden kerner planter ikke har nogen karvæv. Karvæv transportere vand og næringsstoffer fra jorden i planten og fra en del af planten til en anden. Vaskulært væv tillader planter at blive større og mere komplekse, fordi vand og næringsstoffer kan nå planteceller, der er langt måde fra jorden. På grund af dette, mange uden kerner planter tendens til at være meget mindre og enklere end deres podede fætre. Men 93 procent af alle planter har karvæv, og det omfatter mange uden kerner planter.

Seed Plant Eksempler

De mest velkendte frøplanter er blomster og mange af træerne. Pines, taks, Redwoods og mange andre typer af træer som eg og ahorn alle producere frø. Frøplanter som disse er korte dele af haver og designede landskaber overalt. De er også uundværlige for livet, som det er på Jorden. Alt liv på Jorden, herunder menneskers liv, er formet af de frøplanter. De producerer mad, byggematerialer og endda jord.

Seedless Plant Eksempler

Seedless planter omfatter mosser, bregner, liverworts, hornworts, quillworts og padderokker. Disse planter er undertiden bruges til at dekorere akvarier eller vand haver. Mos er undertiden dyrkes på gamle sten vægge i landskabspleje projekter. I nogle steder, såsom Island, frøplanter såsom træer tog aldrig holde, og uden kerner planter som mos i stedet blev dominerende elementer i landskabet.


relaterede artikler