De bedste Urter til dyrkning under Lights

July 1

De bedste Urter til dyrkning under Lights


Hvis du har en grøn tommelfinger og er træt af at betale høje priser i supermarkedet for urter, så prøv at dyrke dem i komfort i dit eget hjem. Indendørs voksende vil producere friske krydderurter selv i løbet af vinteren og kan fylde et hjem med en behagelig duft og attraktiv løv. Med lidt omhu og opmærksomhed, vil de fleste urter blomstre inde under kunstige lys eller sollys fra et vindue suppleret med kunstigt lys.

De bedste Indendørs Urter

Vinter krydrede, rosmarin og salvie er urter med stærk smag, der særligt voksende indendørs under kunstigt lys. Oregano har en mildere smag og er populær i italienske retter. Purløg, timian og mynte er andre urter med mildere smag. Alle gør godt inde i kunstige forhold, som gør persille, som hovedsageligt bruges som garniture.

Lys

Kunstigt lys er generelt ikke så stærk som sollys. Selv om de fleste urter behøver kun seks timers sol om dagen, de samme urter har brug for mere eksponering for menneskeskabte lys. Placer urter 6 til 12 inches fra to 40 watt kolde hvide lysstofrør, og holde løgene tændt fra 14 til 16 timer om dagen. For at forbedre deres sundhed og vitalitet, tilføje en enkelt 30-watt glødepære, som har mere rødt lys end fluorescents gør. Placer den 12 inches eller mere over de urter, fordi glødepærer producerer en masse varme. Hvis bladene begynder at brune, flytte glødepæren endnu længere væk.

Stiklinger

Selvom oregano, timian, rosmarin og salvie alle vokser godt inde, er de sundeste når startede som et stiklinger taget fra udendørs planter. For at starte din indendørs urter på denne måde, skære nogen af ​​de grene af et udendørs urt 4 inches fra spidsen. Stick stammen ind i en fugtig, jord-mindre blanding, såsom perlit eller vermiculit, og tænde for lyset.

Udsættelse Blomstrende

Pluk bladene fra indendørs urter regelmæssigt. Dette vil producere en konstant forsyning til madlavning og vil holde urter trimmes tilbage. Dette forsinker også blomstring, hvilket øger de urter 'levetid.

Den værste Indendørs Urter

Ikke alle urter kan dyrkes med succes inde. Forsøg ikke at vokse sommer sar, citron verbena, sød basilikum, estragon, fennikel, løvstikke eller peberrod i en indendørs urtehave. Disse planter har en tendens til at kaste deres blade overdrevent, hvilket gør et rod af en indendørs urtehave. Mange af disse urter vil gå i dvale selv mens inde.


relaterede artikler