Hvad Bestemmer SDR Rating for Pipes?

April 2

Hvad Bestemmer SDR Rating for Pipes?


Standarddimensionen ratio (SDR) anvendes til at bedømme styrken af ​​plast trykrør, herunder acrylonitril-butadien Syrene (ABS), polyvinylchlorid (PVC), og polyethylen (PE) rør. SDR-numre kan variere fra 7 til 41. En lavere SDR angiver, at et rør kan modstå mere pres; et højere SDR tal angiver, at et rør kan modstå mindre pres.

Hvordan SDR Er Beregnet

ASTM (tidligere kendt som American Society for Testing and Materials) udviklet en formel til at sætte en standard for beregning af trykket et rør kan modstå. To komponenter bestemme en SDR vurdering nummer: den ydre diameter af røret og tykkelsen af ​​rørvæggen. SDR nummer bestemmes ved at dividere den ydre diameter af røret ved tykkelsen af ​​rørvæggen.

Eksempler på SDR Beregning

Pipe A har en ydre diameter på 4 inches og en vægtykkelse på .19 inches; 4 inches divideres med .19 inches til opnåelse af en vurdering af SDR 21. Den ydre diameter af dette rør er 21 gange tykkelsen af ​​rørvæggen.

Rør B har en ydre diameter på 18 inches og en vægtykkelse på .439 inches; 18 inches divideres med .439 inches til opnåelse af en vurdering af SDR 41. Den ydre diameter af dette rør er 41 gange tykkelsen af ​​rørvæggen.

Hvordan SDR Number Påvirker Pressure Rating

Da SDR vurdering omfatter to komponenter, det danner en nøjagtig profil af mængden af ​​tryk røret kan modstå. For eksempel, som Pipe A i ovennævnte eksempel, Pipe C har en ydre diameter på 4 inches. Men i modsætning til Pipe A, Pipe C har en vægtykkelse på .154 inches. Pipe C har en rating på SDR 26, idet den ydre diameter af røret C er 26 gange tykkelsen af ​​rørvæggen. En ændring i enten SDR komponent ændrer SDR bedømmelse nummer og rørets pres rating.

Plastic Pressure Pipe Klassifikationer

En plastik trykrør kan have mange klassifikation numre foruden SDR, såsom en tidsplan nummer, som angiver rør godstykkelse, eller NPS (nominel rørstørrelse), hvilket indikerer rørstørrelse. Kontroller hvert rør klassificering nummer for at bekræfte, at antallet er anført referencer røret oplysninger, du har brug for.


relaterede artikler