Klatring Planter til humleanlæg i fuld sol

February 22

Klatring Planter til humleanlæg i fuld sol


Med klamrer slyngtråde og flettede vinstokke og gribende holdfasts, en række planter kravle som de vokser. Hvis du har begrænset plads til at have, at drage fordel af disse planter ved at dyrke dem langs et espalier. Træning en plante til at vokse op en trellis er en måde at skjule en grim væg eller screene andre planter, der har brug skygge. Selv om mange vinstokke foretrækker nogle skygge i løbet af dagen, et par tåle fuld sol betingelser.

prangende blomster

Trompet vin (Distictis sp.) Kan vokse til over 20 fod høje. De trompet-formede blomster blomstre i mange måneder, når vejret bliver varmere. Afhængig af sorten, de 3- til 5-tommer-lange blomstrer spænder fra orange til rød eller lavendel til dyb lilla. Hummingbirds og sommerfugle besøger denne plante gennem sommeren. Trompet vin er stedsegrønne, så bladene forbliver på planten gennem vinteren. Andre sol-elskende klatreplante med prangende blomster omfatter passionflower (Passiflora sp.) Og blåregn (Wisteria sp.).

Fall Color

Amerikanske bittersød (amerikansk celaster) er hjemmehørende i den østlige del af USA. Denne løvfældende vin mister sine blade om vinteren, men i løbet af efteråret det giver et show af gul og orange blade. Hvis du vil have vin til at producere sin attraktive orange frugter, købe både en mandlig og kvindelig plante. Bærrene er dekorative kun, da de kan give maveproblemer, hvis spist. Klatring aster også blomster i det sene efterår, med blomster 1-tommer-dækkende. Aster behov fuld sol for bedste flor.

sæsonfisk

Sæsonfisk vokser, blomst og gå i frø i et år. Hvis du ikke er klar til at forpligte sig til en flerårig klatrer, så prøv en årlig såsom Nasturtium, sød ært eller klatre løvemund. Hver af disse enårige har prangende blomster, der tiltrækker kolibrier og bier til din værftet.

Bønner og ærter

Bønner og ærter begge klatre naturligt. Bønner sejlgarn rundt om strukturen, mens ærter klamre sig til espalier med små slyngtråde. Ærter såsom "Oregon Sugar Snap" vokser bedst i fuld sol i det tidlige forår, når vejret er køligt. Når temperaturerne varme over 75 grader, det er for varmt til dine ærter og tid til at plante pole bønner. Pole bønner trives i solen og vil producere bælg fra midsommer til det tidlige efterår.

Frugt og grønt

Agurker, squash og melon alle klatre med slyngtråde. Hvis du tror, ​​du ikke har plads til en køkkenhave, vokser dine grøntsager op et espalier kan give den plads, du har brug for. Når frugt begynder at danne på squash og melon planter, støtter frugt i en stof slynge fastgjort til gitteret. Dette forhindrer, at frugt fra snapping off vinstokken, før det er moden. Druer træner også langs robuste espalier, men er langsomme klatrere.


relaterede artikler