Hvor lang tid tager det for en Canna at vokse Når plantet?

June 24

Hvor lang tid tager det for en Canna at vokse Når plantet?


Canna liljer, som regel Canna x generalis hybrider, bringe en blis af tropisk farve til sommer yards. Hardy fra zone 10 til zone 7b, kan Kannaer dyrkes i hårdførhed zoner længere mod nord, hvis jordstængler løftes i efteråret og opbevares indendørs. I zone 10 Kannaer vokser vildt; den hyppigste type er Canna indica, fra hvilke der er udviklet mange hybrider. Ofte mærket "ikke til den frygtsomme," Kannaer reagerer på sollys med meget hurtig modenhed.

Nord vs. Syd

Afhængig af sorten, kan Kannaer have modne højder fra 2 1/2 til 7 fod med store prangende blade og blomster i nuancer af rød, gul-orange, pink og hvid. Nedenfor USDA zone 7b, Kannaer er pålidelige stauder. Over zone 7b, har brug for at blive løftet og opbevares som georginer, gladiolus og andre bud sommer stauder jordstængler. Genplantes i potter eller i jorden, kan jordstængler vokse fra pære til blomstring i 50 til 75 dage. Bloom fortsætter indtil efteråret.

Frø vs. Rhizome

Frø skal startes indendørs i februar i zoner 7b til 10 og flyttede udendørs, så snart de viser spiring blade. Lignende starter i koldere klimaer kan kræve understøttende varme og lys til at spire og bør ikke placeres udendørs, indtil alle faren for frost er forbi. Nordlige klima kan ikke give nok sol og varme for første sommer blomstrer. Din lokale tidsplan for plantning varme vejr sommer grøntsager som tomater fremlægger en god guide til udendørs plantning af kannaer, hvorvidt jordstængler eller kimplanter.

Sun vs. Shade

Kannaer kan tåle delvis skygge, men fremskridt hurtigere i fuld sol. En beplantning i midten til slutningen af ​​maj kan resultere i blomstrer allerede i juli. Ti sorter af indfødte Kannaer vokser i fugtige skyggefulde vandløbsnære arealer i South Carolina, Caribien og Sydamerika. Men generelt, hybrid Kannaer er særdeles varme- og lys-tolerant.

voksende Resultater

En North Carolina planteskole beskriver Kannaer som "55 mph" planter. Forberedelserne til 1986 OL involverede foring motorveje til Raleigh med kannaer. På trods af de udfordringer, trafikforurening og tørke, de Kannaer forudsat en iøjnefaldende velkomst til besøgende bilister. Både deres hurtige vækst og den samlede sejhed gjorde dem en smuk motorvej-kantplante.