Forskellen mellem Rosy og Madagaskar Periwinkle

May 24

Madagascar Periwinkle s (Catharanthus roseus) navn har forårsaget betydelig forvirring blandt gartnere. Selvom de to anlæg lyde anderledes, Madagaskar og rosenrøde periwinkle er faktisk den samme art. På trods af sin besværlige navn, Madagaskar periwinkle giver frodig blomstrer fra tidlig sommer indtil den første frost, en kendsgerning, at endears det til gartnere overalt.

Navn

Den Madagaskar periwinkle er slægtsnavnet, Catharanthus, er græsk for "ren eller ren blomst." Artsnavnet, roseus, er en smule mere indlysende, som det er latin for "rose-farvet." Men, tilføjer forvirring til spørgsmålet er faktum, at Madagaskar periwinkle bruges til at gå af det videnskabelige navn Vinca rosea, deraf en anden almindelig betegnelse, rosenrødt Periwinkle. Et tredje fælles navn er årlig vinca, selvom det har ingen forbindelse til den faktiske vincas (Vinca spp.).

Historie

Madagaskar periwinkle er en almindeligt dyrket plante. Som navnet antyder, er det indfødte til Madagaskar, en ø land ud for den østlige kyst af Afrika, samt til visse dele af Indien. På grund af deres historiske anvendelse som medicin plante, men det undslap dens oprindelse og naturaliseret hele troperne. Det er blevet dyrket i USA siden 1800-tallet, og er blevet avlet i prisvindende kultivarer såsom "Pretty in Pink", "Pretty in Rose" og "Parasol."

Identifikation

Normalt dyrkes som en årlig blomst, kan Madagaskar periwinkle også dyrkes som en staude i USDA zone 10 og 11. Dens mørkegrønne, blanke blade og rosenrødt lyserøde eller røde blomster har mørkere pink eller røde centre og blomstre prolifically i løbet af vækstsæsonen. Du må ikke forveksle Madagascar periwinkle eller årlig vinca med den faktiske vincas: større Periwinkle (Vinca major), hårdfør til US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 7 til 9, og mindre Periwinkle (Vinca minor), hårdfør til USDA zoner 4 til 8.

Kultur og anvendelser

Madagascar periwinkle er en tolerant plante, som kræver meget lidt vedligeholdelse. Den foretrækker fuld sol eller delvis skygge og vokser bedst i veldrænet sandet loams. Selvom det kan lide regelmæssig fugt, den foretrækker tørre blade, så ikke vand fra overhead. Uden for sin hårdførhed rækkevidde, kan du dyrke det som en årlig og tage stiklinger at overvintre indendørs. På grund af sin lave vækstform - mounding og spreder sig til mellem 6 og 18 inches - Madagaskar periwinkle gør en god bunddække, grænsen, kantning plante eller container plante. Nogle sorter også gøre godt som stueplanter.


relaterede artikler