Aluminium Roterende Mold Efterbehandling

November 27

Rotationsstøbning, eller rotomolding, er en vigtig teknik til fremstilling af hule emner med forudbestemte former. Den mest almindelige anvendelse er i fremstillingen af ​​plastik elementer, såsom legetøj og forbrugsgoder. Formene er ofte lavet ved støbning af aluminium, så det vedtager den ønskede form. Disse aluminium forme kan kræve efterbehandling efter støbning, afhængigt af anvendelsen og typen af ​​støbning anvendes.

forme

I rotomolding proces, som fabrikanten bringer pulverformige, granulerede eller flydende plast i en hule form - ofte fremstillet af støbt eller bearbejdet aluminium. Langsomt roterende støbeformen omkring to akser forårsager plast til at klæbe til overfladen af ​​formen. Rotationen fortsættes mens plasten køler - i hvert fald indtil det bliver stiv nok til sikkert at fjerne den fra formen. Den rotomolding fremgangsmåde muliggør fabrikanter lave hule dele i et stykke og undgår materialespild, men det kan også betyde længere fremstillingstider og et begrænset udvalg af materialer til designeren.

Aluminum Forme

De fleste roterende forme er lavet af enten stålplade eller aluminium selvom undertiden elektrodannet nikkel er ansat i stedet. Aluminium forme skal være tykkere end stål forme eftersom aluminium er en bedre varmeleder imidlertid den forøgede tykkelse medfører ingen større ulemper. Støbning er den mest almindelige måde at gøre aluminium forme. Sand støbning, trykstøbning og gips støbning er alle levedygtige tilgange. Pres støbning er dyrere, men sikrer færre fejl.

Kvalitet

Kvaliteten af ​​finish kræves på en aluminium støbeform afhænger af kvaliteten af ​​finish kræves til det endelige produkt. Nogle gange kan bruges formen som den er uden yderligere efterbehandling; hvis ja, sprøjtestøbning eller gips støbning er den foretrukne metode. Alternativt kan formen formales, poleret eller behandlet for at gøre den endnu anden tekstur afhængigt teksturen nødvendig i plast element, fordi formen vil bibringe sin tekstur til plastik, der klæber til det.

Plastic Efterbehandling

I mange tilfælde, aluminium Formen kan også være kemisk behandlet på en måde, der gør den afkølede plastdel lettere at fjerne. Alternativt kan producenter tilføje kemikalier, der hjælper adskilt plasten fra metallet efter hver cyklus, selv i dette tilfælde kan være nødvendigt at periodisk renses formen for at fjerne eventuelle bebyggede slipmiddel og derved afværge skader på finish på plastdelen. I mange tilfælde skal plastdelen også ændres eller færdig efter støbning. Det kan være nødvendigt at blive trimmet, for eksempel dirigeres eller forsynet med skær, afhænger af den del og dens anvendelse.