Sådan Beregn Nedbør Rate for en Bubbler

August 20

Sådan Beregn Nedbør Rate for en Bubbler


En bubbler er en kunstvanding enhed, der tillader vand at suge langsomt og jævnt ind i et lille område af jord. Vand løber fra lederen af ​​bobleflasken ned dens sider eller i en paraply mønster til inden for et par inches af enheden. De fleste bubblers er pres kompenserende; de spreder vandtryk ved hjælp af membraner og små åbninger, der regulerer vandgennemstrømningen. Vand kan således anvendes til at plante rødder med minimal afstrømning og affald. Bubblers anvendes typisk til at vande specifikke planter, som i plantageejer kasser eller træ brønde. Nedbørsmængden er den hastighed, hvormed vand udsendes fra en gennemboblingsrør eller anden udskylningsanordning, målt i inches timen.

Instruktioner

Steps

1 Placer en 5-gallon spand under vandhanen, der vil levere vand til absorptionskolben. Tænd for vandet til den mængde, du vil bruge til kunstvanding. Som du tænder for den, starte et stopur. Når skovlen er fuld, stopper stopuret. Som et eksempel, siger det tager seks minutter eller 360 sekunder.

2 Divider den tid i sekunder, det tog at fylde spanden i antallet af gallons i spanden (fem). Det ville være 5 divideret med 360, hvilket svarer til 0,014. Multiplicer 0,014 med 60, hvilket svarer til 0,83. Produktet er gallon per minut (GPM) leveret af hanen på den volumen, du har valgt.

3 Multiplicer GPM ved 96,25, som omdanner GPM til inches i timen. (Dette fremkommer ved at dividere 60 minutter i timen med den universelle sats på 7,48 gallon per kubikfod gange 12 inches per fod.) I vores eksempel, 0,83 gange 96,25 lig 79,89.

4 Divider produktet med antallet af kvadratfod jord over det modne rodsystem af planten overrisles af bobleflasken, der er kendt som dens samlede rodområdet. Kvotienten, udtrykt som inches timen, er nedbøren sats for absorptionskolben. I vores eksempel, hvis det samlede rod areal af træet, du ønsker at vand er 125 kvadratfod, dividere 79,89 med 125, hvilket svarer til 0,64. Den nedbør på din bubbler er 0,64 inches i timen.

TIPS

  • Vand opsuger ind i de fleste jorde med en hastighed på .75 inches i timen eller derunder.
  • En amt udvidelse kontor kan levere oplysninger om inches timen vand, der skal anvendes pr uge på planter i det geografiske område, det tjenester for at bevare plantesundhed.

relaterede artikler