Hvordan man dyrker Julestjerner i et drivhus

August 5

Julestjerner betyde feriesæsonen for mange mennesker, der kunne være overrasket over at erfare, at anlægget opstod i Mexico, hvor de blev brugt af aztekerne til at behandle feber og andre sygdomme. Julestjerner pålideligt blomstre hver December i levende nuancer af rød, pink eller creme og mange mennesker giver dem som julegaver. Ifølge University of Illinois Extension, forbliver julestjerner den mest populære plante sælges i hele feriesæsonen med over $ 220 millioner i salg hvert år. Gartnere med et drivhus og lidt af en grøn tommelfinger kan nemt dyrke deres egne julestjerner til brug som gaver eller dekorationer.

Instruktioner

1 Fjern en 3 til 4 inch sektion af bladet og leafstalk (eller stilk), fra julestjerne plante, så du kan udbrede det; denne proces fungerer bedst, hvis du sørge for at tage en stor, sund blad og en god del af sin leafstalk. Formering indebærer at tage en skæring af en levende plante og tilskynde den til at vokse ind i en ny. De fleste ikke-kommercielle gartnere foretrækker at bruge denne metode til at dyrke nye anlæg, da de nemt kan fjerne stiklinger fra sidesten julestjerner efter jul sæsonen slutter. Du kan få flere kuponer ud af en plante ved hjælp af denne metode, men pas på ikke at tage for mange stiklinger, hvis du ønsker at forlade moderplanten i live.

2 Dyp enderne af dine stiklinger i rode stof. Sæt julestjerne stiklinger i en have bakke fyldt med tørv lite eller murværk sand og tåge med stuetemperatur vand. Du kan også bruge en speciel formering bænk, der beskytter nye anlæg og vander dem automatisk fra rødderne.

3 Nøje overvåge temperatur og fugtighed i drivhuset området. Julestjerner brug for en konsekvent temperatur på omkring 70 grader Fahrenheit i løbet af dagen og 60 grader om natten. Fugtighed skal holde ved 60 til 70 procent. Da julestjerner er en tropisk plante, de har brug for en høj luftfugtighed for at trives.

4 Sørg julestjerner får tilstrækkelig eksponering lys, men watch for tegn på visnen, der kan indikere for meget sollys. Hvis du observerer visnen, skal du måske til at skære julestjerner ned i midten for at bidrage til at udjævne vækst og sikre en ensartet solen. Mist planter regelmæssigt med vand for at holde dem konsekvent fugtig, men ikke sjaskvåd.

5 Når dine julestjerner udvikle en stærk rodsystem, overføre dem til 3-tommer potter. Fortsæt med at vande planterne regelmæssigt og begynde at gøde dem hver anden uge intervaller ved hjælp af din foretrukne vegetabilske fødevarer.

TIPS

  • Den optimale tidspunkt at begynde udbredelsen proces er tidligt på sommeren, så planterne har tilstrækkelig tid til at vokse og blomstre inden næste feriesæsonen.
  • Placer stiklingerne ikke dybere end 3/4 til 1 tomme dybt i pottemuld medium.

relaterede artikler